Close

Mythen en stoplichten van Alara Adilow

Lola en Suzanne maken een uitstapje naar het land van de poëzie met Alara Adilows bundel Mythen en stoplichten. We kletsen over het queer lichaam, het plezier van vunzigheid in poëzie en lezen uiteraard een aantal gedichten voor. 

 

Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl

Terugluisteren

Alara was vorig jaar te gast in onze podcast in het context van ons jaarlijkse evenement over het queer lichaam en de stad “Queering the City of Literature”. Je kunt die aflevering hier terugluisteren.

 

Ben je niet gewend om poëzie te lezen? Laat je dan samen met Lola en Suzanne geruststellen door Ellen Dekwitz in deze podcastaflevering over het boek Dit boek gaat niet over grasmaaien.

Lees Alara

“’s Avonds brei ik nieuwe stoffen aan de representaties van de vrouw die ik bij een tweedehandswinkel heb gekocht. Sommige versleten, sommige gloednieuw; nooit gedragen, in feilloze conditie weggedaan. Misschien stond het niet, of was het te prijzig. Sommige waren stoffig en bedekt met olie en bloedvlekken, opgedroogde melk die ik moest schoonpoetsen waardoor de kleuren en structuren van sommige representaties vervaagden. Ze zeggen: niemand weet wat een vrouw echt is, en niemand heeft ooit een echte vrouw gezien.”

 

Vind de bundel hier in onze webshop.

Voor ons evenement Queering the City of Literature schreef Alara een bijdrage over het queer lichaam en de stad. Deze is opgenomen in de QTCOL zine, samen met de bijdragen van  Steff Geelen en Nicole Römer en artwork van Luca van der Vossen.

 

Vind de zine hier in onze webshop.

Nieuw op het boekenplankje

Na een spraakmakend tv-interview krijgt het naamloze hoofdpersonage – een sterpsycholoog – een anoniem bericht: er is een lichaam gevonden op de bodem van een meer, in de stad waar hij is opgegroeid. De afzender beweert dat de psycholoog er iets mee te maken heeft.
 
Het bericht dwingt de psycholoog terug te blikken op zijn getroebleerde tienerjaren in de vroege jaren nul, waarin hij bezweek onder de enorme druk voor zijn toelatingsexamens en de hoge verwachtingen van zijn berooide familie. Wat ook de periode is waarin Zuid-Korea in eigen land de halve finale van het WK voetbal haalde, hij zijn eerste echte vriendschappen sloot en voor het eerst verliefd werd op een andere man.
 

Nobody need ever know. But Kate’s neighbour Alice sees her leaving and Matt, Kate’s son, soon realizes she’s missing. And Kate, who planned only a quick solitary walk – a breath of open air – falls and badly injures herself.

What began as a furtive walk has turned into a mountain-rescue operation . . .

 

Savannah Bay zoekt mede-eigenaren!

Na meer dan 26 jaar solo eigenaarschap is Marischka Verbeek op zoek naar mede-eigenaren voor Savannah Bay. Recent heeft Marischka de “Boekenweek-vraag” ook aan zichzelf gesteld: wat betekent dat eigenlijk voor mij, “ik ben alles”? Het is tijd om te ontdekken wie ze nog meer is, naast eigenaar en boegbeeld van Savannah Bay. Daarom zoekt Marischka één of meer mede-eigenaren, die eerst samen de winkel komen runnen en haar uiteindelijk opvolgen.

 

Wil je daar meer over weten? Lees dan dit interview met Marischka hier. Heb je serieuze interesse en wil je in gesprek over de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar marischkaverbeek@savannahbay.nl

De Radio Savannah theme song werd gemaakt door Guflux. Het logo is gemaakt door Rike Blom