Close

Boekenplankje van november

In het boekenplankje van oktober praten we je bij over het reilen en zeilen in de winkel, bespreken we de boeken van de maand en delen we onze persoonlijke boekentips.

 

Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl

November met Savannah Bay

We zijn heel wat van plan de komende week! Houd er rekening mee dat evenementen soms op een andere manier moeten plaatsvinden door veranderen maatregelen vanwege Covid. Kijk daarom altijd van tevoren even op onze socials.

 

Op vrijdag 19 november komen Mandy Woelkens en Thorn de Vries hun nieuwe pamflet FAQ Gender bij ons in de winkel signeren. Kom langs voor een krabbel of reserveer een gesigneerd exemplaar via onze webshop. 

Op zaterdag 20 november is de aflsuiting van Queering the City of Literature 2021. Met een mooi programma in Theater Kikker, in het kader van What you See festival, komen voor de laatste keer de drie auteurs aan het woord die teksten schreven over de relatie tussen het queer lichaam en de stad. De auteurs van dit jaar zijn Chris Lomans, Anne Chris van Doesburg en Edna Azulay.

 

Op 24 november kun je meedoen met de workshop ‘Op verhaal komen: hoe vind je je thuis’ onder begeleiding van onze Marischka Verbeek. Aan de hand van het boek De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estes gaan we op zoek naar de verhalen waarin we ons thuis voelen.

Nieuw op het Radio Savannah Boekenplankje

‘Vuurtorenberichten’, het eerste boek van Jazmina Barrera dat in Nederlandse vertaling verschijnt, is te lezen als een reeks essays, een reisverslag langs vuurtorens op verschillende continenten, maar ook als een autobiografische roman van een jonge schrijfster op zoek naar een thema. ‘Vuurtorenberichten’ gaat over literatuur, kunst, films en, uiteraard, over vuurtorens. Maar het gaat ook over verzamelen, eenzaamheid, licht en de zee. Of, zoals Paris Review het verwoordt: ‘Dit boek is het licht aan het eind van de tunnel, het toont ons de plekken die we zullen zien en de dingen die we zullen doen wanneer we weer met zijn allen naar buiten kunnen.’

 

‘Vuurtorenberichten’ is een boek dat te vergelijken valt met ‘Valse papieren’ van Valeria Luiselli en ‘Oogzenuw’ van María Gaínza, maar het is toch vooral de doorbraak van een zeer talentvol schrijfster met een heel eigen stem.

 

Vind het boek hier (NL) en hier (EN) in de webshop.

 

When Olivia Laing moved to New York City in her midthirties, she found herself inhabiting loneliness on a daily basis. Increasingly fascinated by the most shameful of experiences, she began to explore the lonely city by way of art. Moving from Edward Hopper’s Nighthawks to Andy Warhol’s Time Capsules, from Henry Darger’s hoarding to David Wojnarowicz’s AIDS activism, Laing conducts an electric, dazzling investigation into what it means to be alone, illuminating not only the causes of loneliness but also how it might be resisted and redeemed.

Humane, provocative, and moving, The Lonely City is a celebration of a strange and lovely state, adrift from the larger continent of human experience, but intrinsic to the very act of being alive.

 

Vind het boek hier in onze webshop.