Close

in ZIMIHC theater Zuilen is nu de expositie ‘Vrouwen die muren afbreken’ te bezoeken. Deze workshop, gegeven door Marischka Verbeek, is de eerste in een reeks van vier workshops in het kader van deze reizende expositie.

Workshop: 'Op verhaal komen: hoe vind je je thuis'
met Marischka Verbeek

Woensdag 24 november – 20.00 uur

Waar: ZIMIHC Theater Zuilen

Toegang: Gratis via aanmelding

Foto Marischka Verbeek

©Centraal Museum / Ilvy Njiokiktjien

in ZIMIHC theater Zuilen is nu de expositie ‘Vrouwen die muren afbreken’ te bezoeken. Deze reizende expositie laat tien foto’s en verhalen van hedendaagse Utrechtse vrouwen zien die figuurlijk muren afbreken in de samenleving. Deze workshop, gegeven door Marischka Verbeek, is de eerste in een reeks van vier workshops in het kader van deze expositie.

Wat betekent ‘thuis’ voor jou? De plek waar je werkelijk jezelf kunt zijn, waar je je goed en ontspannen voelt, waar je hoort? Voor veel mensen is deze plek of dit gevoel iets waar ze naar op zoek zijn of naar terug verlangen. In de sleur en stress van het volwassen leven lijken we onszelf soms een beetje kwijt te raken. Om weer zin en inspiratie op te doen moeten we soms terug naar de plek waar we vandaan komen. Maar hoe doe je dat in de dagelijkse drukte?

Verhalen en mythen zijn een krachtig middel om jezelf en je leven te verkennen en betekenis te geven. Ook kunnen ze je helpen om belangrijke beslissingen te nemen of stappen te zetten naar verandering. In deze workshop, die wordt gegeven door Marischka Verbeek, ga je op een creatieve manier aan de slag met sprookjes en verhalen die je inspireren de weg naar je eigen thuis te gaan zoeken. We maken daarbij gebruik van een verhaal uit het boek De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estes. Het verhaal waar het voor Marischka allemaal mee begon.

Vrouwen die muren afbreken is een expositie gemaakt door Véronique Konings en Ilvy Njiokiktjien als onderdeel van de tentoonstelling De ommuurde stad in het Centraal Museum in 2020 en is geïnspireerd op de moedige daad van de 16e-eeuwse Utrechtse Trijn van Leemput. Meer informatie over dit project vind je op de website van ‘Vrouwen die muren afbreken’

Groepsfoto van de expositie 'Vrouwen die Muren Afbreken'

Groepsfoto ‘Vrouwen die muren afbreken’

©Centraal Museum / Jan van Steenman