Close

Zomer in Savannah Bay

– Savannah’s grootste zomerhit dit jaar was Damn Horny, de steamy bundel seksverhalen samengesteld door het team van podcast DAMN HONEY. Daarvan genoten? Check dan ook Queer Baby, het volgende boek van deze geweldige makers. – – De etalage van Savannah Bay straalde als nooit tevoren met het queer kunstproject Pride-Selfhood-Transcend-Love van Jeltje de Koning en Luca van der Vossen.
– Benieuwd naar de knappe koppen van Savannah Bay? You’re in luck, want ze zijn allemaal te vinden in het Savannah Bay Smoelenboek!
Savannah Bay is te vinden en volgen op Hebban! En we zijn ontzettend natuurlijk ontzettend trots op Simone Atangana Bekono, de winnaar van de Hebban Debuutprijs 2021. Haar debuut Confrontaties vind je hier!

Om naar uit te kijken

In de Boekenweek van Jongeren lanceert Savannah Bay ‘Tales of Youth’: de nieuwe boekenclub speciaal voor jongeren. In een kleine groep bespreken we young adult boeken en de thema’s die daarin voorkomen. Voor de eerste sessie staat The Inexplicable Logic of My Life/De Onverklaarbare Logica van Mijn Leven van Benjamin Alire Sáenz op het programma. Wil je wat meer info? Kijk dan hier en reserveer meteen een plekje.

Nieuw op het Radio Savannah Boekenplankje

Alle twaalf hebben ze hun eigen redenen om naar de Big Oakland Powwow te komen, hét evenement van het jaar. Jacquie Red Feather is onlangs gestopt met drinken en probeert een weg terug te vinden naar de familie die ze achterliet in schande. Dene Oxendene probeert zijn leven op een rijtje te krijgen na de dood van zijn oom, wiens nagedachtenis hij in ere wil houden. Opal Viola Victoria Bear Shield komt naar het eerste optreden van haar neefje Orvil kijken, die zichzelf een traditionele Indiaanse dans heeft aangeleerd door te kijken naar YouTube-video’s. Hun stemmen schetsen een mozaïek van verlangens, verwijten en verwachtingen.

 

De powwow wordt een glorieus samenzijn, een spektakel van heilige tradities en vertoon. Maar het wordt ook een dag van opoffering, heldenmoed en verlies.

 

Bekijk het boek hier in onze webshop.

Als we in deze tijd ergens te weinig van hebben, dan is het ruimte. Ruimte in onze agenda’s. Ruimte in ons hoofd. Ruimte in ons leven.

 

Maar wat als we het bestaan vanaf de grootst denkbare afstand bekijken?

 

Marjolijn van Heemstra neemt je mee op een intrigerende reis door de ruimte die we op aarde missen, en de ruimte die ons tegelijkertijd overal omringt. Langs de vierkante meters waarop we elkaar in de weg lopen, tot de cirkels die we trekken om de zon. Want terwijl de wereld benauwder wordt en ons leven gehaaster, ontdekte ze: in lichtjaren heeft niemand haast.