Close

september 12, 2020

Zomer van Ali Smith

Zomer van Ali Smith

Begin augustus ging er een collectieve rilling door het Savannah Bay team. Een week voor de aangekondigde datum vonden wij al een doos vol exemplaren van het nieuwe boek van Ali Smith. Zomer is het laatste boek in haar seizoenskwartet en een prachtige reflectie op de chaos van het afgelopen jaar. Luister mee terwijl Lola en Suzanne – met hulp van een groepje mede-Savannah Bay’ers – fangirlen over Zomer.

Ali Smith is een Schotse schrijver van korte verhalen en romans. Tussen 2016 en 2020 publiceerde zij vier boeken, één voor elk seizoen, waarin ze reflecteert op de ontwikkelingen in onze samenleving. Ze verbindt uiteenlopende personages uit heden en verleden, via taal, kunst en toeval. 

Zomer is het laatste werk uit dit kwartet. Dit is een verhaal over mensen op de rand van verandering. Ze zijn familie, maar ze denken dat ze vreemden zijn. Dus: waar begint familie? En wat hebben mensen die denken dat ze niets gemeen hebben gemeen? Zomer.

Je vindt het boek hier in onze webshop.

Ali Smith & Savannah Bay

Savannah Bay heeft al langere tijd een bijzondere liefde voor Ali Smith en haar werk. In deze aflevering vertellen een aantal Savannah Bay’ers waarom ze onder de indruk zijn van haar werk. Je hoort hier respectievelijk Suzanne Balm, Maartje Schulpen en Stef Delsing. Het interview waar je een fragment uit hoort wordt geleid door Toef Jaeger.

Als je onze winkel kent, kan het je niet ontgaan zijn dat de achterste muur versierd is met een grote quote:

“There was once, I said, a story that was told by way of other stories.”

Dit citaat is afkomstig uit een kort verhaal van Ali Smith die mooi aansluit bij de filosofie van Savannah Bay. In onze winkel willen we verhalen vertellen en verhalen delen, en hoe kan dat beter dan door middel van boeken? 

Toen Savannah Bay vorig jaar haar 35-jarige jubileum vierde waren wij daarom apetrots toen Ali Smith herself aanwezig was om de gelegenheid met ons te vieren.

Ze werd geïnterviewd door Toef Jager en las voor uit de Savannah Bay-favoriet Girl Meets Boy. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *