Close

Summer Stories

Vier de zomer met Radio Savannah!  In deze aflevering bomvol boekentips voor in je koffer, onderweg, of gewoon op je eigen nachtkastje. 

Het begin van summer vol stories betekent voor Radio Savannah ook het einde van haar eerste hoofdstuk! Hosts van het eerste uur Lola en Suzanne zwaaien af als vaste makers van de podcast. Nieuwe stemmen zullen na de zomer jullie oren in komen, maar eerst blikt het duo nog terug op drie jaar samen podcasten, boeken lezen en tips delen. 

 

Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl.

Savannah's Summer Stories

Al onze Summer Stories voor 2023 op een flyer.

De hitte kondigt het al aan: het wordt zomer! En met de zomer komen dagen vrij, dagjes naar zee/meer/plassen of juist naar het bos. En eindelijk tijd om te lezen! Voor de zomermaanden hebben we voor jullie de mooiste verhalen uitgekozen. Je krijgt teamtips, leesadviezen en we hebben een leuke winactie opgezet, waarmee je kans maakt op een boekenpakket. 

 

Speciaal voor deze zomer hebben we een twaalftal van onze favoriete titels voor je verzameld in een mooie zomerse leeslijst. Het zijn echte Savannah-titels; boeken die we graag zelf lezen en jou warm aanbevelen. Check onze webshop voor alle titels.

Ook zijn we bezig met het verzamelen van zomerse leestips van onze vrijwilligers. Houd onze socials en website in de gaten voor updates. 

Meer info en een overzicht van alle gekozen titels vind je hier op onze website. 

Demon Copperhead: a boy born to a teenaged single mother in a single-wide trailer, with no assets beyond his dead father’s good looks and copper-colored hair, a caustic wit, and a fierce talent for survival. Demon befriends us on this, his journey through the modern perils of foster care, child labor, derelict schools, athletic success, addiction, disastrous loves, and crushing losses. Through all of it, he reckons with his own invisibility in a popular culture where even the superheroes have abandoned rural people in favor of cities. Inspired by the unflinching truth-telling of David Copperfield, Kingsolver enlists Dickens’ anger and compassion, and above all, his faith in the transformative powers of a good story. Demon Copperhead gives voice to a new generation of lost boys, and all those born into beautiful, cursed places they can’t imagine leaving behind.

In De boekwinkel aan het eind van de wereld lees je de hartverscheurende memoires van Ruth Shaw, een charmante boekhandelaar uit het afgelegen dorp Manapouri, in het diepe zuiden van Nieuw-Zeeland. Ruth verweeft de verhalen van de bijzondere klanten van haar winkel met mijmeringen over haar favoriete boeken en het ongelooflijke verhaal van haar rijke, afwisselende en soms moeilijke leven. Ze zeilde jarenlang over de Stille Oceaan, waar ze werd overvallen door piraten, had bijzondere relaties, werd opgenomen in een inrichting, hielp in Sydney drugsverslaafden en prostituees, voerde campagne voor tal van milieukwesties en werkte met haar man Lance op een groot jacht. Ruths leven bestond niet alleen uit omzwervingen en avonturen, ze leed ook enkele zeer grote verliezen. Door haar gevoel voor humor zal dit boek je behalve aan het huilen ook zeker aan het lachen maken. En het zal ervoor zorgen dat je Ruth en haar kleine boekwinkel wilt bezoeken.

De boekwinkel aan het eind van de wereld is het opmerkelijke verhaal van een wel heel bijzondere boekhandelaar.

 

Vind het boek hier in de webshop. 

Lola en Suzannes ultieme Radio Savannah luistertips

Er kronkelt een nieuwe rivier door Koraalboom. Wetenschappers vermoeden dat grootschalige boskap voor de lokale sojateelt de oorzaak is; dorpsbewoners denken aan wraak van de oude goden.

Twee dagen nadat de Engelse journalist Janet Stone naar het dorp is gekomen voor een artikel over de rivier, wordt sojaboer en dichter Hugo Frys vermoord. Wanneer Janet op onderzoek uitgaat, komt ze erachter dat het land wordt opgeslokt door veel meer dan de rivier.

 

Vind het boek hier in de webshop. 

In deze poëziebundel, geïnspireerd op het leven en werk van Emily Brontë, onderzoekt Yentl van Stokkum de grenzen en overeenkomsten tussen poëzie en séance.

Gifty is een briljante studente neurowetenschap aan de universiteit van Stanford. Haar drijfveer is de fatale overdosis van haar broer, verslaafd aan pijnstillers, en de depressie van haar moeder. Gifty is vastberaden om de wetenschappelijke oorzaak te vinden van al het verdriet en lijden dat haar leven domineert. Dan zet een telefoontje haar eenzame leven in haar laboratorium volledig op zijn kop. Haar moeder wil zelfmoord plegen en ten einde raad neemt Gifty haar in huis. Het brengt haar weer terug naar het geloof dat zoveel houvast gaf in haar jeugd. De kerk waar ze in opgroeide beloofde verlossing, maar gaf nooit duidelijkheid hoe die te bereiken. Terwijl haar moeder in bed blijft liggen worstelt Gifty tussen geloof en wetenschap, en zoekt naar een manier om haar liefde voor haar familie in daden om te zetten.

Molly Bolt is jong, maar heeft grote ambities. Opgegroeid in de verstikkende jaren vijftig als adoptiekind in een straatarm gezin in het zuiden van de Verenigde Staten, is ze zich al jong bewust van haar lesbische gevoelens. Vastberaden om dicht bij zichzelf te blijven en volop van het leven te genieten, vecht ze voor haar eigen plek in de wereld. Rubyfruit Jungle heeft sinds het verschijnen in de jaren zeventig niks aan actualiteit ingeboet. Het is een sprankelende lesbische roman, met een hoofdpersoon die je direct in je hart sluit.

De Radio Savannah theme song werd gemaakt door Guflux. Het logo is gemaakt door Rike Blom