Close

Stilleven van Sarah Winman

Radio Savannah is terug! Met Stilleven van Sarah Winman smeren Lola en Suzanne in deze aflevering de zomervakantie lekker nog wat langer uit en duiken ze de Italiaanse bergen in met een roman over kunst, vriendschap en verbinding. 


Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl

Lees Sarah Winman!

Stilleven

In 1944, terwijl de geallieerde troepen optrekken en rondom bommen neerkomen, ontmoeten twee onbekenden elkaar in de verwoeste wijnkelder van een Toscaanse villa. Ulysses Temper is en jonge Britse soldaat die ooit wereldbollen maakte, en Evelyn Skinner een kunsthistorica – en mogelijk spionne – van in de zestig. Zij is naar Italië gekomen om schilderijen uit de puinhopen te redden en haar herinneringen opnieuw te beleven aan de keer dat ze E.M. Forster ontmoette en in Florence haar hart werd gestolen door een Italiaans dienstmeisje in een zekere kamer met uitzicht. Onverwacht herkennen deze twee mensen in elkaar een verwante ziel, en de dingen die Evelyn vertelt over waarheid en schoonheid planten een zaadje in Ulysses’ geest dat het verdere verloopt van zijn leven – en dat van de mensen die van hem houden – zal bepalen. Stilleven gaat van de heuvels in Toscane naar de smog in het Londense East End en vandaar naar de pleinen van Florence. Het is een epische en speelse roman vol kleurrijke personages over schoonheid, liefde, familie en verbondenheid.

 

Vind het boek hier in de webshop.

Still life

From the author of When God was a Rabbit and Tin Man, Still Life is a big-hearted story of people brought together by love, war, art and the ghost of E.M. Forster. 1944, in the ruined wine cellar of a Tuscan villa, as bombs fall around them, two strangers meet and share an extraordinary evening. Ulysses Temper is a young British soldier, Evelyn Skinner is a sexagenarian art historian and possible spy. She has come to Italy to salvage paintings from the wreckage and relive memories of the time she encountered EM Forster and had her heart stolen by an Italian maid in a particular Florentine room with a view. Evelyn’s talk of truth and beauty plants a seed in Ulysses’ mind that will shape the trajectory of his life – and of those who love him – for the next four decades. Moving from the Tuscan Hills and piazzas of Florence, to the smog of London’s East End, Still Life is a sweeping, joyful novel about beauty, love, family and fate.

Vind het boek hier in de webshop.

Toen God een konijn was


Toen God een konijn was is een roman over een zus en een broer. Een roman over een kindertijd, over opgroeien, familie, en alle triomfen en tragedies die daarbij horen. Maar bovenal is het een roman over de liefde in al haar vormen.

Vind het boek hier in de webshop.

Nieuw op het boekenplankje

Silvia Moreno-Garcia – Mexican Gothic

 

The acclaimed author of Gods of Jade and Shadow returns with a mesmerising feminist re-imagining of Gothic fantasy, in which a young socialite discovers the haunting secrets of a beautiful old mansion in 1950s Mexico.

Vind het boek hier in de webshop. 

Ali Smith – Companion Piece

 

A celebration of companionship in all its timeless and contemporary, legendary and unpindownable, spellbinding and shapeshifting forms… It follows the unique achievement of her Seasonal cycle of novels – Autumn, Winter, Spring and Summer – written and published in as close as possible to real time, between 2016 and 2020, absorbing and refracting the times we are living through: the ‘state-of-the-nation novels which understand that the nation is you, is me, is all of us’ (New Statesman).

 

Vind het boek hier in de webshop. 

Min Jin Lee – Pachinko

Een generaties omspannend verhaal over een Koreaanse familie die een nieuw leven opbouwt in Japan

Korea, 1900. Sunja, de veelgeprezen dochter van een arme maar trotse visser, valt voor een rijke vreemdeling aan de kust van haar geboortedorp. Hij belooft haar gouden bergen, maar wanneer ze zwanger wordt en ontdekt dat haar minnaar elders een gezin heeft, weigert ze zijn geld en bescherming. In plaats daarvan accepteert ze de hand van een jonge dominee, die haar meeneemt naar Japan. Sunja’s beslissing om haar geboorteland de rug toe te keren en de machtige vader van haar zoon af te wijzen, zet een reeks gebeurtenissen in gang die nog generaties lang na-echoot.

Zo begint een grootse doch intieme kroniek van een uitzonderlijke familie, verbannen uit hun thuisland Korea en in de ban van het meedogenloze voortschrijden van de geschiedenis.

Bestel het boek hier. 

Helen Hanff – Charing Cross Road 84


Een vriendschap in brieven tussen Helene Hanff uit New York en de medewerkers van Marks & Co, een antiquarische boekhandel op Charing Cross Road 84 in Londen.

In de late jaren ’50 van de twintigste eeuw leest Helene een advertentie waarin staat dat de Londense boekhandel Marks & Co gespecialiseerd is in boeken die niet meer in druk zijn. Alles wat zij zou willen hebben is in New York absoluut niet te krijgen. Ze schrijft een brief, nietsvermoedend dat deze eerste paar regels het begin zijn van een jarenlange correspondentie.

 

Vind het boek hier in de webshop. 

De Radio Savannah theme song werd gemaakt door Guflux. Het logo is gemaakt door Rike Blom