Close

Special over Maria Magdalena met Lieke Wijnia

In deze aflevering bespreken we niet één boek, maar een groep verhalen over een bijzondere vrouw: Maria Magdalena. Dit doen wij met Maria Magdalena-expert Lieke Wijnia, de curator van de tentoonstelling over deze vrouw in het Catharijneconvent. Lieke vertelt over de vele verhalen die over Maria Magdalena zijn vertelt, hoe zij door de geschiedenis heen steeds opnieuw is geframed, en wat zij nu voor verschillende mensen betekent. Daarnaast kletsen we over het samenstellen van een musuemtentoonstelling – hoe verbeeldt je zo’n complex verhaal via verschillende kunstwerken?  En waarom is er eigenlijk zo weinig literatuur geschreven over Maria Magdalena?

 

Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl

Maria Magdalena in het Catharijneconvent

Ontmoet de mysterieuze Maria Magdalena en haar vele gezichten: van kroongetuige, zondares tot feminist. Ze wordt geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus?

Voor het eerst heeft ze haar eigen tentoonstelling. Ga mee op ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur. Sta oog in oog met Maria Magdalena, en ontrafel haar beeldvorming door de eeuwen heen.

 

Je hebtnog tot en met 9 januari de kans om deze door pers en publiek hooggewaardeerde tentoonstelling te zien.

 

Reserveer hier je tickets voor de tentoonstelling.