Close

Kinderboekenweekspecial over klimaatboeken voor kinderen

Het is Kinderboekenweek, en dus duikt Radio Savannah de jeugdliteratuur in! Onze super special guest is niemand minder dan onze eigen Suzanne, die vertelt over haar onderzoek naar klimaatboeken voor kinderen. Een aflevering bomvol bomen, palmen op de Noordpool, en kinderen die hun stem laten horen en de wereld veranderen. 

Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl

Boekentips voor jonge natuurliefhebbers en klimaatactivisten

Benieuwd naar meer toffe kinderboeken? Bekijk hier Savannah Bay’s aanbevelingen.

In de middenberm van de A58 bij Ulvenhout staat een zomereik. Hij staat er al 180 jaar en is misschien wel de bekendste boom van Nederland. Liefkozend wordt hij de ‘troeteleik’ genoemd en in 2018 werd hij verkozen tot boom van het jaar.

 

De eik kwam tot wasdom op een 19e-eeuws landgoed met een groot landschapspark eromheen. Prins Bernhard woonde er korte tijd en ook koningin Wilhelmina. Maar met de aanleg van de A58 veranderde alles.


Alle eiken werden gekapt, alleen die ene eik mocht blijven staan. Nu razen er dagelijks duizenden auto’s langs hem heen. En het worden er steeds meer. Daarom moet de eik wijken voor extra asfalt. Wat dat betekent vertelt de eik aan zijn beste vriend de gaai die hem dagelijks bezoekt.

 

Vind het boek hier in onze webshop.

Wees een held, red de wereld! 

 

Hoe dan? In dit boek laat Greta Thunberg zien hoe zij dat aanpakt.


Greta is inmiddels een bekende actievoerder, maar toen ze voor het klimaat begon te strijden, was ze helemaal alleen. Greta’s verhaal laat zien dat iedereen kan helpen. En daarvoor hoef je je echt niet in allerlei ingewikkelde bochten te wringen. Kijk maar bij de tips in dit boek, dan zie je hoe snel je al een verschil kunt maken.


Dus doe mee, want ook jij bent belangrijk in de strijd om onze planeet te redden!

 

Vind het boek hier in onze webshop.

Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je dit boek hebt gelezen. In Palmen op de Noordpool vertelt Marc ter Horst je alles over klimaatverandering. Het is een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines. Met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschappers die diep in ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is. Palmen op de Noordpool is een belangrijk boek over jou en je toekomst, maar ook een grappig boek vol verrassende informatie.

 

 

Vind het boek hier in onze webshop.

You’re never too young to make a big difference, as Hope Jones has learned in her fight against plastic pollution. Now she’s on a mission to save the animals, and persuade everyone she knows to turn vegetarian. But just how can Hope get Dad to give up his beloved bacon butties?

Vind het boek hier in onze webshop.