Close

21 december 2020

Gloei, interviews en gedichten door Edward van de Vendel

Gloei, interviews en gedichten door Edward van de Vendel

In deze aflevering bespreken één van onze favoriete boeken uit de decemberactie Light a Fire, Share a Story. Het boek Gloei is een verzameling met interviews met jonge queers door Edward van de Vendel.  Lola en Suzanne kletsen met Savannah Bay’ers Ivonne en John over de verhalen van deze superdiverse groep jonge mensen.

In deze bundel laat Edward van de Vendel twintig jongeren tussen de zestien en de drieëntwintig jaar aan het woord. Hun ontroerende persoonlijke verhalen geven een breed beeld van de ‘queer’ jongeren van nu. Ze vertellen uitgebreid en openhartig over alles wat er in hun leven gloeit: liefde, woede, ambitie. Daarin zijn ze zeer verschillend: van de achttienjarige paralympische zwemkampioen tot de Syrische bootvluchteling. Hoe divers ze ook zijn, ze hebben één ding gemeen: hun geaardheid of hun gender wijkt af van die van de meerderheid. Hun verhalen ontroeren en laten je niet zelden met ingehouden adem verder en verder lezen.
Ieder interview wordt voorafgegaan door een gedicht dat Van de Vendel maakte naar aanleiding van het gesprek, en een getekend portret door Floor de Goede.

Vind het boek hier in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *