Close

17 december 2020

Decemberspecial: Light a Fire, Share a Story | De wijde Sargassozee en Vrouw, meisje, anders​

Decemberspecial: Light a Fire, Share a Story | De wijde Sargassozee en Vrouw, meisje, anders

Voor deze superspecial decembereditie van Radio Savannah lazen wij maar liefst zes titels. Deze zes boeken zijn geselecteerd voor de Savannah Baycampagne Light a Fire, Share a Story. Lees hier meer over deze campagne. In deze aflevering kletsen we over lijstjes en ‘decemberlezen’, vertelt Suzanne over haar lange fascinatie voor het werk van Jean Rhys en vertelt Lola over Evaristo en intergenerationaal activisme.

Verder lezen over De wijde Sargassozee

In de aflevering bespreken we kort dat er een heel archief aan analyses en hot takes bestaat over De wijde Sargassozee. Als je verder wilt lezen doen we hier een paar suggesties om te beginnen.

  • In een korte podcast voor de BBC vertelt Afra Hirsh over hoe De wijde Sargassozee haar hielp om racisme in het Verenigd Koninkrijk te begrijpen. Luister de aflevering hier.
  • In een artikel voor The Conversation, bespreekt de relatie tussen De wijde Sargassozee en Jane Eyre. Hij gaat ook in op de vele adaptaties die er bestaan van het verhaal. Lees het artikel hier. 
  • Het leven van Jean Rhys zelf is bijna net zo interessant als haar werk. Zo schreef Rhys De wijde Sargassozee pas toen ze, bijna 80 jaar oud, volledig in de vergetelheid was geraakt. Lees hier een profiel van haar leven door Jeremy Taylor. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *