Close

Crowdfunding jubileumboek

Het jubileumboek

Savannah Bay: Geschiedenis van een Bijzondere Boekwinkel 1975-2019

In 2019 bestaat Savannah Bay 35 jaar! Om de geschiedenis van de winkel en haar community te eren hebben wij een jubileumboek gemaakt, namelijk Savannah Bay: Geschiedenis van een Bijzondere Boekwinkel 1975-2019.

Ietwat verscholen in hartje Utrecht zit al sinds jaar en dag boekwinkel Savannah Bay. Ze ontstond uit de eerste vrouwenboekhandel van Nederland en weet zich tot op de dag van vandaag staande te houden in een voortdurend veranderend landschap. Als ‘social space’ creëert Savannah Bay continu ruimte voor mensen en verhalen die onze kijk op de samenleving willen veranderen: haar geschiedenis transformeert Utrecht tot een meer inclusieve en diverse stad.

Savannah Bay. Geschiedenis van een bijzondere boekwinkel, 1975-2019 werpt een nieuw licht op de ontwikkeling van feminisme en literatuur, met speciale aandacht voor intersectionaliteit. De schrijvers brengen de veelzijdige geschiedenis van een idealistische winkel tot leven. Met historisch tekst- en beeldmateriaal vertelt dit boek het verhaal van Savannah Bay: een unieke plek die altijd meer dan alleen een boekwinkel was.

Het boek is geschreven onder leiding van Marijke Huisman, historica en docent aan de Universiteit Utrecht. Samen met de rest van het boekteam, bestaande uit Suzanne van der Beek, Timo Houtekamer, Lex van Rens, Onessa Novak en Suzanne Balm, heeft ze maandenlang de archieven uitgeplozen, interviews afgenomen en fotoalbums doorgespit. Het resultaat hiervan is een academische geschiedenis van Savannah Bay met een focus op de ontwikkeling van intersectionaliteit binnen Savannah Bay (en haar voorgangster de Heksenkelder). Naast deze historische analyse bevat het boek ook interviews met de vrijwilligers van nu en meer! Het boek is een echte story told by way of other stories

Het boek is te vinden in de winkel en onze webshop!