Close

Boekenweekspecial: Radio Savannah loves boekhandels

Na het Voorwoord in maart is de Boekenweek is eindelijk hier! En dat betekent dat tussen 29 mei en 6 juni het Nederlandstalige boek en de fysieke boekhandel in het zonnetje gezet wordt. Uiteraard feest Radio Savannah mee, met deze Boekenweek een speciale aflevering over boekwinkels, boeken over boekenwinkels en lezerschap.

Boekenweek 2021

De Boekenweek is dit jaar van 29 mei tot en met 6 juni en heeft als thema Tweestrijd. Het Boekenweekgeschenk ‘Wat Wij Zagen‘ van Hanna Bervoets krijg je gratis bij aankoop van € 15,- aan Nederlandstalige boeken. Het Boekenweekessay ‘De Genocide Fax‘ van Roxane van Iperen is te koop voor € 3,75.

Boekenweek in Savannah Bay

Zaterdag 29 mei | Livestream vanuit de winkel

 

We beginnen de Boekenweek goed met een speciale livestream editie van onze VoorjaarSalon: het event van Savannah Bay waarin je kennis maakt met nieuw werk van talentvolle auteur. Bij ons in de winkel zijn te gast: Renée van Marissing (Onze Kinderen) en Yentl van Stokkum (Ik zeg Emily). Ze dragen voor uit hun pas verschenen boeken, vertellen over hun werk en beantwoorden vragen van het publiek. Daarnaast signeren zij speciaal voor jou hun werk. Bestel de boek(en) van te voren in onze webshop en geef bij je bestelling op welke naam/tekst er in het boek mag.

Vrijdag 4 juni | Livestream vanuit de winkel

Op 4 juni is Babs Gons onze eregast in een speciale livestream, exclusief voor klanten van Savannah Bay. Babs draagt voor en Marischka Verbeek interviewt haar over haar pas verschenen bundel Doe het toch maar.

Signeersessies in de boekenweek

 

Zaterdagochtend 29 mei signeren Robbert Blokland en Jessica van Geel hun boek ‘Als je maar gelukkig bent‘. 

 

 

Maandagmiddag 31 mei signeren Sofie Lakmaker en Lize Spit hun werk speciaal voor jou. Bestel hun boeken van te voren in onze webshop. 

Zaterdagmiddag 5 juni signeert feministisch duo Damn, Honey de op 1 juni te verschijnen seksverhalenbundel  ‘Damn, Horny‘. Geef bij je bestelling op welke naam/tekst er in het boek mag!

Boeken over boekhandels

Benieuwd naar één van deze titels? Bestel ze dan via ons bestelformulier

 

Klassiekers uit het genre: 

–  Parnassus on Wheels van Christopher Morley uit 1917.

–  84, Charing Cross Road van Helene Haff uit 1970.

–  The Bookshop van Penelope Fitzgerald uit 1978.

 

Bibliomystery tips:

–  De Beach Read Mystery serie van Maggie Blackburn: Little bookshop of Murder (2020) en Once Upon a Seaside Murder (2021).

–  De Mystery Bookshop Series van V.M. Burns, met titels als The Plot is Murder (2017), The Novel Art of Murder (2018) en Bookmarked for Murder (2019).

–  Lees hier over de favoriete cosy bookstore mysterie van V.M. Burns op CrimeReads.