Close

Boekenplankje van mei

Op zoek naar nieuw leesvoer? Radio Savannah has got your back! Het nieuwste Boekenplankje zit bomvol inspiratie en leestips van Lola en Suzanne die rechtstreeks jouw eigen boekenplank op kunnen. 

 

Wil je meekletsen met Lola en Suzanne? Laat het ons weten op InstagramTwitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we ook te bereiken op info@savannahbay.nl

De Radio Savannah theme song werd gemaakt door Guflux. Het logo is gemaakt door Rike Blom. Benieuwd naar wat er nog meer op het Radio Savannah Boekenplankje staat? Check hier de onze aanraders! 

Deze maand op het boekenplankje

George is een jongen. Om te zien tenminste. Want George weet zelf dat ze een meisje is. Ze houdt dit voor iedereen geheim. Totdat ze met de klas een toneelstuk van haar lievelingsboek gaan opvoeren. George wil supergraag de hoofdrol van Charlotte spelen. Maar ze mag van de juf niet eens auditie doen… omdat ze een jongen is. Samen met haar beste vriendin Kelly bedenkt George een plan. Zodat ze niet alleen Charlotte kan zijn – maar vooral zichzelf, voor eens en altijd.

 

Vind het boek hier in de webshop.

Zee nu is als de zee – grillig, woest en onvoorspelbaar, dreigend en uiteindelijk troostend. Het duurde even voor de mensen begrepen wat er aan de hand was. De zee komt de ene dag verder het strand op dan de andere. Een enkele strandwandelaar voelde wel dat er iets niet in de haak was. Maar wat? De zee wint elke dag een kilometer terrein. Polders aan de kust lopen vol en de boulevard van Scheveningen staat blank. De minister-president geeft een persconferentie en Defensie stuurt soldaten naar de dijken. Op Twitter roepen complotdenkers Actie!, de Action adverteert: Eenmalig! 4 reddingsvesten voor de prijs van 3! Wetenschappers komen van heinde en verre om dit zeldzame fenomeen te onderzoeken. Duitsland stelt sportzalen voor de geëvacueerde buren ter beschikking. De koning vertrekt naar zijn vakantiehuis in Mozambique. Maar waar moeten de herten heen? En hoe zal het de blijvers vergaan die hun kampement opslaan op de daken van kantoorgebouwen in de Randstad? Als de mensen geëvacueerd zijn en de laatste meeuwen hun heil elders zoeken, volgen wij activiste Arie, scholier Wilg en oceanograaf Paula van der Steen op hun tocht over de nieuwe zee, en ontdekken hoe het water hun kijk op de wereld fundamenteel verandert. 

Vind het boek hier in de webshop.

Ik herinner me is de cultklassieker uit 1970 van auteur en kunstenaar Joe Brainard, over opgroeien in de jaren ’50 in Oklahoma en zijn leven in de jaren ’60 en ’70 in New York City. Als autobiografie was Brainards methode briljant eenvoudig: specifieke herinneringen opschrijven wanneer ze naar de oppervlakte van zijn bewustzijn kwamen, elk voorafgegaan door het refrein ‘Ik herinner me’

Bestel het boek via ons bestelformulier.

Maxi Linder was een van de beroemdste prostituees van haar tijd. Ze was schaamteloos, welbespraakt, extravagant en onzelfzuchtig. Zeelieden en soldaten noemden haar liefkozend de ‘Zwarte Koningin van de West’. Accord beschrijft in deze bestseller niet alleen op overtuigende wijze een veelbewogen vrouwenleven, hij weeft ook diverse historische gebeurtenissen door het verhaal die van blijvende invloed zijn geweest op de geschiedenis van Suriname.


In 2021 is het tien jaar geleden dat Accord overleed. Ter ere van zijn sterfdag verschijnt een nieuwe editie van zijn belangrijkste roman, met een voorwoord van Astrid H. Roemer en Esther Duysker.

Vind het boek hier in onze webshop.

In the first-ever Seven Seas history of the world’s female buccaneers, Pirate Women: The Princesses, Prostitutes, and Privateers Who Ruled the Seven Seas tells the story of women, both real and legendary, who through the ages sailed alongside—and sometimes in command of—their male counterparts. These women came from all walks of life but had one thing in common: a desire for freedom. History has largely ignored these female swashbucklers, until now. Here are their stories, from ancient Norse princess Alfhild and warrior Rusla to Sayyida al-Hurra of the Barbary corsairs; from Grace O’Malley, who terrorized shipping operations around the British Isles during the reign of Queen Elizabeth I; to Cheng I Sao, who commanded a fleet of four hundred ships off China in the early nineteenth century.

 

Author Laura Sook Duncombe also looks beyond the stories to the storytellers and mythmakers. What biases and agendas motivated them? What did they leave out? Pirate Women explores why and how these stories are told and passed down, and how history changes depending on who is recording it. It’s the most comprehensive overview of women pirates in one volume and chock-full of swashbuckling adventures that pull these unique women from the shadows into the spotlight that they deserve. 

Bestel het boek via ons bestelformulier.

De weerzinwekkende Raoul Meridian heeft enkele gasten uitgenodigd in zijn landhuis, dat hij in de grimmige schoonheid van de woestijn heeft laten bouwen. Onder hen Albert, met zijn veel te mooie verloofde Nadine, die onweerstaanbaar wordt aangetrokken door de leegte van het landschap. Tijdens hun verblijf vallen zij ten prooi aan obsessies en misverstanden die hun weerga niet kennen.

Onaangeraakt door de hartstochten en intriges om haar heen, wijst het ontembare meisje Destina hun de weg naar het hart van een mysterieus ravijn, waar verlangen en wreedheid versmelten tot een meedogenloze waarheid.

Dorothea Tanning toont haar rijke verbeelding en voortreffelijke schrijfstijl in deze bezwerende roman, die net zo scherpzinnig is als Sinaasappels zijn niet de enige vruchten van Jeannette Winterson en net zo verontrustend als De onschuldigen van Henry James.

De kloof is een surrealistische roman over liefde, schoonheid en duistere geheimen, die nog lang nadat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen zal blijven nazinderen.

 

Vind het boek hier in onze webshop.