Close

14 januari 2021

Boeken van de maand januari

Boeken van maand januari

Hopelijk zijn jullie er klaar voor want 2021 is uitgeroepen (door ons) tot het jaar van Radio Savannah. We introduceren nieuwe soorten afleveringen, waaronder deze maandelijkse mini-episode waarin we een update geven over het reilen en zeilen in de winkel en de boeken van de maand aankondigen. 

In januari zetten wij graag twee bijzondere boeken in het zonnetje: Ook ik ben stukgewaaid van Emma van Meyeren en In haar voetsporen van Lana Nuberg en Lara Bohang. Twee bijzondere boeken die we jullie graag aanraden in deze kille wintermaand.

Ook ik ben stukgewaaid is een collectie van notities over aanhoudende rouw. Tien jaar na het verlies van haar moeder stelt Emma van Meyeren vast dat rouw niet verwerkt kan worden. In plaats van het verwerken van verlies te positioneren als het ultieme doel, onderzoekt zij de mogelijkheden voor een blijvend ambivalente houding tegenover haar verlies. In drie essays bespreekt zij de rol van nostalgie en melancholie in het rouwproces, en doet ze suggesties voor nieuwe omgangsvormen met rouw aan de hand van somatische rituelen en metaforen.

Vind het boek hier in de webshop.

In de bundel In haar voetsporen gaan de Indonesische schrijfster en visueel kunstenaar Lala Bohang en de Nederlands-Indische schrijfster en historicus Lara Nuberg op zoek naar de geschiedenis van hun voormoeders en datgene wat hen bindt. Zijn hun levens door 350 jaar Nederlandse aanwezigheid in de Indonesische archipel onlosmakelijk met elkaar verbonden? Of heeft de koloniale geschiedenis nauwelijks haar sporen nagelaten op de levens van deze twee jonge vrouwen?

Vind het boek hier in de webshop

Lees je liever het Engelstalige origineel? Bestel deze dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *