Close

Ik zeg Emily van Yentl van Stokkum, met Yentl van Stokkum

Radio Savannah zegt Emily! Met schrijver Yentl van Stokkum praten wij over Ik zeg Emily, Yentls fantastische debuutbundel over bewondering voor schrijfster Emily Bronte en haar werk. We kletsen over rituelen, de dunne lijn tussen fascinatie en obsessie, Kate Bush en dichterschap. 

Wil je meekletsen over Radio Savannah? Volg Savannah Bay op Instagram, Twitter en Facebook en gebruik #RadioSavannah. Voor (lees)tips en fanmail zijn we te bereiken op info@savannahbay.nl .

Wil je meer Ik zeg Emily? Lees dan de recensies van de bundel op Meander en Tzum. Speciaal voor Notulen van het Onzichtbare maakte Yentl leesinstructies voor bij het lezen van haar bundel, inclusief luisterlijst voor de perfecte achtergrondmuziek. (Wuthering Heights van Kate Bush, het nummer waarvan je in de podcast een stukje hoorde, ontbreekt uiteraard niet!) De hele afspeellijst vind je op Spotify.

 

Wil je meer Yentl? Volg haar @yentlvanstokkum op Instagram voor updates en info.

Ik zeg Emily is het debuut van Yentl van Stokkum. Een bundel die zich tussen poëzie en spookverhaal in bevindt waarin een jonge dichter het graf bezoekt van een door haar geliefde schrijver en bezeten terugkeert. Ik zeg Emily onderzoekt de grens tussen bewondering en liefde, bezwering en gedicht, reis en ritueel, maar vooral de delicate lijn tussen het zelf en de ander.


Vind het boek hier in de webshop.

Ook (een beetje) bezeten door de Brontes? Savannah Bay wel, en daarom staat de webshop vol met boeken en andere goodies van de beroemde schrijverszussen.

Staat jouw lievelingsboek er niet tussen? Vul dan het bestelformulier voor in, dan regelen wij de rest.

Woeste hoogten vertelt de klassieke en tragische liefdesgeschiedenis tussen de weesjongen Heathcliff en Catherine Earnshaw. De jonge Heathcliff komt als vondeling terecht bij de rijke familie Earnshaw en wordt hopeloos verliefd op Catherine, de mooie dochter des huizes. Catherine ziet zich gedwongen te kiezen tussen een zorgzame, veilige relatie met meneer Linton en de vurige passie met Heathcliff. Ze kiest uiteindelijk voor Linton en Heathcliff ontvlucht het landgoed. Als volwassen man keert hij terug en zweert wraak op de hele familie. 

 

Het Engelse boek vind je hier in de webshop, de Nederlandse vertaling vind je hier

Jane Eyre wordt gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur, een roman die vandaag de dag nog steeds tot ieders verbeelding spreekt. Na een zware jeugd vindt Jane werk als gouvernante en ontdekt de liefde van haar leven: meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield Hall – een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven…

Het Engelse boek vind je hier in de webshop, de Nederlandse vertaling vind je hier

Het verhaal van Jane Eyre verteld door een ander perspectief! Begin negentiende eeuw trouwt de rijke creoolse erfgename Antoinette Cosway met de Engelse Mr. Rochester. Samen vertrekken ze van Dominica naar Engeland. Aanvankelijk gefascineerd door haar schoonheid en sensualiteit, voelt hij zich langzamerhand steeds meer gefrustreerd door haar ondoorgrondelijkheid. Antoinette raakt in het kille Engeland steeds meer geïsoleerd, en als het gerucht de ronde begint te doen dat er in haar familie krankzinnigheid voorkomt, wordt haar situatie steeds ondraaglijker.

 

Vind het boek hier in de webshop.

Altijd al een kopje koffie willen drinken met Charlotte, Emily en Anne Bronte? Deze mok met hun portretten en bekende quotes is waarschijnlijk as close as you will get. 

 

Vind de mok hier in de webshop.