Close

Het nieuwe jaar begon voor ons verdrietig, omdat vlak voor Oud en Nieuw onze lieve vrijwilliger Stijn onverwacht overleed. Tijdens een vakantie in het noorden van Nederland kwam hij door een bizar ongeluk om het leven. Hij was 37 jaar.

I.M. Stijn van Peer

On earth we’re briefly gorgeous
~ Ocean Vuong (tekst op rouwkaart Stijn)
(hij/zijn)
Stijn van Peer

Het nieuwe jaar begon voor ons verdrietig, omdat vlak voor Oud en Nieuw onze lieve vrijwilliger Stijn onverwacht overleed. Tijdens een vakantie in het noorden van Nederland kwam hij door een bizar ongeluk om het leven. Hij was 37 jaar.

Stijn was pas sinds kort bij Savannah Bay actief; niet in de winkel zelf, maar als fietskoerier en standmedewerker. Onlangs vanuit Breda naar Utrecht verhuisd voor de liefde, wilde hij graag hier inburgeren in de queer community en zich daarvoor inzetten. We zijn heel blij dat hij dat o.a. bij óns kwam doen. Vanaf het begin voelde het alsof Stijn altijd al onderdeel van de SB familie was geweest. Met zijn warme betrokkenheid en zonnige verhalen fleurde hij ons en het hele kantoor op, iedere keer als hij langs kwam om de fiets pakketjes op te halen. Weer of geen weer, Stijn had er zin in om ze voor ons rond te brengen. Maar eerst kwam hij altijd even gezellig kletsen, nieuwe tatoeages laten zien en vragen hoe het met ons ging.

Ook bij de stands op locatie was Stijn altijd zo enthousiast en vrolijk dat de andere vrijwilligers en bezoekers er helemaal van opbloeiden. Stiekem droomden we er al van om hem over te halen om naast zijn drukke baan als leraar ook in de winkel aan de slag te gaan; hij zou een perfecte boekverkoper zijn.

Helaas kwam aan dit alles een zeer onverwacht, abrupt en wreed einde. Stijn is er niet meer. We kunnen het nog steeds niet bevatten. We gaan hem ongelooflijk missen, en daarin zijn we bij lange na niet de enigen. Stijn was geliefd bij heel veel mensen.

We willen daarom hierbij zijn nabestaanden, partner, vrienden en familie heel veel sterkte en moed wensen bij dit gemis. In het bijzonder onze eigen vrijwilliger Miriam, want Stijn was een van haar liefste vrienden.

Vrijdag 5 januari is de uitvaart, die we via livestream zullen volgen. Daarom is de winkel op die middag GESLOTEN tussen 13.45 en 15.30 uur, zodat we samen kunnen kijken.

Onze Nieuwjaarsborrel volgende week vrijdag (12 januari) gaat door, maar we staan ook dan zeker stil bij het overlijden van Stijn. Dit willen we juist graag samen met al onze klanten en relaties doen. Wees welkom.

Rest in Power lieve Stijn, we zullen je niet vergeten.

Marischka, namens team en vrijwilligers Savannah Bay