Close

23 mei - 1 juni 2024:
Spring Festival Utrecht

SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Je vindt SPRING in het theater, op bijzondere locaties en in de openbare ruimte. Op het festival zie je ruim 25 avontuurlijke en urgente voorstellingen van zowel dichtbij als ver, die vragen durven te stellen over de staat van de wereld.

 

The Crowd is Full of Faces

SPRING nodigt je uit om deel uit te maken van het festivalpubliek van onze 12e editie. Een publiek van velen, waarbinnen makers ook toeschouwers worden, en toeschouwers worden uitgenodigd hun gedachten te delen, mee te praten en soms zelfs een actieve rol te spelen in de voorstelling. Een vrolijk publiek, dat samenkomt op dit festival. En een aandachtig publiek, dat een weg zoekt door een veelheid aan verhalen die door kunstenaars van dichtbij en ver weg naar Utrecht worden gebracht. De editie van dit jaar zit vol met grotere en kleinere voorstellingen die unieke mensen in de spotlights zetten. Laat je inspireren door alle verhalen over verschillen, diversiteit en individualiteit. We nodigen je uit om mee te kijken, mee te praten en verhalen en ideeën uit te wisselen. Verlies jezelf niet in de menigte, maar vindt elkaar daar juist.

 

Spring festival en Savannah Bay organiseren samen 3 Reading groups. 

 

25 mei – 19:30u: Reading group met Ainhoa Hernández Escudero

27 mei – 19:30u: Reading group met Turkowski & Nowacka

30 mei – 19:30u: Reading group met Celine Daemen

 

Toegang: gratis

Aantal personen per reading group: 25

Aanmelden: Via de website van SPRING festival

Credits: Hermien Buyse

Zaterdag 25 mei 19:30u: Reading group met Ainhoa Hernández Escudero

 

Ainhoa Hernández Escudero geeft inzicht in haar onderzoek voor (Don’t) Look Me in the Eyes. Deze dansvoorstelling filtert de Medusa Mythe door queer, posthumaan, popcultuur en sci-fi esthetiek op zoek naar de betekenis ervan in de wereld van vandaag. Gebruikmakend van feministische en queer literatuur over mythologie en symboliek, identiteit, culturele transformatie en profetische visioenen, gaat Ainhoa Hernández in op het monsterlijke en de relaties tussen lichamen en technologie, met als doel te reflecteren op de representaties van vrouwen en queer personages in de basisverhalen van de westerse cultuur.

 

Tijdens de Reading Group lezen we samen enkele fragmenten van teksten die haar werk hebben geïnspireerd. Als voorbereiding op het zien van de voorstelling of als manier om dieper in te gaan op wat je hebt ervaren, de Reading Group is voor iedereen toegankelijk. 

Credits: Piotr Nykowski

Maandag 27 mei – 19:30u: Reading group met Turkowski & Nowacka

 

Janek Turkowski en Iwona Nowacka hosten deze Reading Group, en delen enkele uittreksels uit boeken die hun voorstelling Collection Of hebben geïnspireerd. Dit artistieke onderzoek stelt de vraag of foto’s toebehoren aan degenen die ze gemaakt hebben, of aan degenen die erop staan. De foto’s nemen het publiek mee naar kamers waar politieke afspraken worden gemaakt en naar kleine afgelegen dorpjes aan de andere kant van de wereld. 

 

Tijdens de Reading Group lezen we samen enkele fragmenten van teksten die hun werk inspireerden. Als voorbereiding op het zien van de voorstelling of als manier om dieper in te gaan op wat je hebt meegemaakt, de Reading Group is voor iedereen toegankelijk. 

Credits: Aron Fels

Donderdag 30 mei – 19:30u: Reading group met Celine Daemen

 

Celine Daemen selecteerde enkele teksten die haar VR-voorstelling Songs for a Passerby beïnvloedden om te delen met het SPRING publiek. In Songs for a Passerby loop je in je eentje, uitgerust met een VR-bril, door een muzikaal droomlandschap. Je volgt je eigen 3D reflectie en komt langs verschillende scènes: een stervend paard, een koor van mompelende mensen, twee spelende honden.

 

Tijdens de Reading Group lezen we samen enkele tekstfragmenten die Daemens werk inspireerden. Als voorbereiding op het zien van de voorstelling of als manier om dieper in te gaan op wat je hebt ervaren, de Reading Group is voor iedereen toegankelijk.