Close

Roze in het zonnetje: check hier alle pride organisaties in Utrecht!

Geen pride dit jaar, maar wel heel veel trots! Savannah Bay is trots op alle geweldige organisaties die onze stad net even wat meer kleuren. In juni, juli en augustus zullen we hier elke week nieuwe organisaties bij plaatsen. We hebben ze gevraagd wat hen trots maakt, en welke boeken zij aanraden aan de Savannah Bay lezers.

 

 

Coloredqollective voorzitter Layla Chabhar:

 

“Ik ben trots op de gehele queer community van kleur, hoe wij onze plek claimen, en geweldige dingen bereiken met elkaar. Ik ben trots op ons doorzettingsvermogen en onze standvastigheid. Ik wil hierbij ook vooral de zwarte gemeenschap een hart onder de riem steken, omdat zij nog altijd te maken krijgen met anti-zwart racisme, geweld, en moord en die wereldwijd geweldige streden hebben gemaakt met de Black Lives Matter beweging en de wereldwijde protesten. Opdat we hopelijk ooit niet meer hoeven te protesteren.

Mijn favoriete queer boek is ‘’Bi: Notes for a Bisexual Revolution’’ van Shiri Eisner. Shiri is een bisexueel genderqueer persoon van kleur en in dit boek pleit Shiri voor het bedrijven van radicalere bisexuele politiek en activisme, in plaats van activisme dat zich richt op de assimilatie van bi- en pan personen in de mainstream queer community. Dit is omdat bi+ personen hele andere ervaringen hebben, en niet zouden hoeven te voldoen aan het strikte beeld wat veel cishomomannen en cislesbische vrouwen hebben van queerness.”

 

Bekijk hun website hier

 

In de foto het prachtige tienkoppige team minus lorelie, Shakila en Steph

 

 

COC MNL voorzitter Laura van NieuwenHuijze:

 

“Ik ben ontzettend trots op vrijwilligers die zich voor allerlei LHBTI organisaties inzetten om een veilige situatie voor LHBTI’ers te creëren. Alle vrijwilligers samen zijn het gezicht van alle LHBTI’ers, denk daarbij aan vrijwilligers die ervoor zorgen dat een kind zich gesterkt voelt of bijvoorbeeld vrijwilligers die een vrouw in een gelovige omgeving steun geven. Samen werk je hiermee naar een doel; volledige acceptatie.

Mijn boekentip: Savannah’s etalage staat vol prachtige queer boeken, dus er is genoeg keuze!”

 

Bekijk de website hier

 

Laura van Nieuwenhuijze

 

 

 

Eigenaar van Café Kalff Robbert Kalff:

 

“Er zijn zo veel (dagelijkse) zaken waar ik trots op kan zijn. Ik ben vooral trots op alle mensen in Utrecht en Nederland die zich niet volgens de norm manifesteren. Die het Calvinistisch juk van zich afschudden en compleet zichzelf willen zijn en daar hun nek voor uitsteken. Ik heb een broertje dood aan doe ‘maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Om die reden ben ik dan weer trots dat Utrecht Pride in drie edities zo veel voet aan de grond heeft gekregen. De stad heeft deze als een soort vanzelfsprekendheid omarmt en wordt dit jaar dan ook zo gemist alsof er nooit niét een Utrecht Pride is geweest.

Mijn boekentip: While England Sleeps – David Leavitt

Dit is een oudje, maar de eerste echte gay roman die ik las. Het verhaal speelt af tegen de achtergrond van een groeiend fascisme in de jaren 30 van de vorige eeuw. Desondanks kon ik me volledig identificeren met het jongere personage.”

Het UCP bestuur na afloop van de eerste Utrecht Canal Pride

Adres

Openingstijden

Agenda