Close

Maak kennis met onze boeken van de maand november

Ook deze maand hebben we weer prachtige Fictie/Non-Fictie Boeken van de Maand. En voor het eerst ook het Prentenboek van de Maand!
 
In het geweldige prentenboek ‘Utrecht’ vind je ruim 80 kleurrijke illustraties van de stad. De teksten zijn geschreven door Brigitte Nieubuur en staan vol leuke weetjes en bijzonderheden. De fantastische tekeningen zijn van de hand van Ellen de Bruijn en bieden veel herkenning voor alle Utrechters, jong en oud! Naast het boek verschenen er ook posters en kaarten van Utrecht.
Een tip voor de feestdagen! Verkrijgbaar in de winkel of in de webshop.
 
Ons fictieboek voor november is AfroLit, een unieke verzameling verhalen waarin de kracht van zwarte letteren van elke pagina spat. Samenstellers Dalilla Hermans en Ebissé Rouw brengen stemmen uit de diaspora samen, vol urgentie en mogelijkheden, met recente verhalen van vijftien auteurs. Zeven Vlamingen en acht Nederlanders, met elk hun eigen stijl en repertoire. Dichters, opiniemakers en scenaristen kropen in de pen om hun verhalen te delen. Fictie, proza en maatschappijkritiek wisselen elkaar af in dit bijzondere boek. Bestel AfroLit hier
 
Ons non-fictieboek van de maand is Sister Outsider van Audre Lorde. In dit boek neemt ze seksisme, racisme, leeftijdsdiscriminatie, homofobie en klassenwaan onder de loep. Aan de hand van voorbeelden en anekdotes uit haar eigen leven onderzoekt ze welke barrières vrouwen tegenkomen en hoe daarmee om te gaan. De zwarte, feministische, lesbische schrijver en dichter had een uitzonderlijk talent om haar hoop en dromen om te zetten in heldere, krachtige taal. Haar essays ademen doortastendheid, onverschrokkenheid en bevlogenheid uit. Na bijna dertig jaar hebben ze nog niets aan zeggingskracht en actualiteit ingeboet! Sister Outsider, verschenen in 1984, is nog altijd een baanbrekend boek voor de ontwikkeling van het hedendaagse feminisme. (Vertaald door Jenny Mijnhijmer, voorwoord door @anoushanzume). Koop jouw exemplaar nu!

Adres

Openingstijden

Agenda