Close

Lazy Lesbian Sunday - met Yael van der Wouden

Wanneer: zondag 21 april, 16:00 – 17:30 uur

Waar: Savannah Bay, Telingstraat 13

Toegang: gratis, aanmelden via info@savannahbay.nl

Auteursfoto: Roosmarijn Broersen

De Lazy Lesbian Sunday is terug! Op zondag 21 april staat team Savannah weer klaar om jullie te ontvangen voor een knusse middag vol boeken, gesprekken, kopjes thee, koekjes en lesbianism. Deze editie is extra speciaal en staat geheel in teken van de (lesbische) roman De bewaring, het debuut van schrijver Yael van der Wouden. 

De Nederlandse Yael van der Wouden schreef een Engelstalig manuscript dat via via bij de internationale agent Anna Stein terechtkwam (de agent van o.a. Hanya Yanagihara en Douglas Stuart). De rechten zijn inmiddels aan veertien landen verkocht.

 

De wereldprimeur van De bewaring is 11 april in Nederland — twee maanden voor de Britse en Amerikaanse edities. De Nederlandse vertaling verschijnt bij Uitgeverij Chaos (inmiddels onderdeel van Das Mag) — de uitgeverij die Van de Wouden ooit zelf met twee anderen oprichtte. De bewaring is vertaald door Fannah Palmer en Roos van de Wardt.

 

Aangezien er slechts 10 dagen zitten tussen de verschijning van het boek en de Lazy Lesbian Sunday, is het geen schande als je het boek nog niet (helemaal) gelezen hebt. Sabine Ganzevoort – manager van Savannah Bay – zal Yael interviewen over haar boek, zonder te veel spoilers prijs te geven. In het gesprek ligt de focus op lesbische representatie en lesbische erotiek in de literatuur. Uiteraard zal Yael naderhand signeren.

 

Onze Lazy Sundays worden gekenmerkt door de ongedwongen sfeer en door de open gesprekken over lesbische/queer thema’s.  In deze gesprekken is alle ruimte voor jullie vragen, verhalen en anekdotes. Als je liever alleen luistert, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed. 

 

Toegang is gratis. Graag even aanmelden door een mail te sturen naar info@savannahbay.nl. Er is zitplek voor 30 aanmeldingen, dus wees er snel bij!

 

Wil je het boek vast bestellen?

Klik op onderstaande knop en bestel het boek vast via onze webshop. Uiteraard signeert Yael graag je exemplaar. Ook als je de 21e niet aanwezig kunt zijn kun je een gesigneerd exemplaar bestellen. Zet dit er dan in de bestelnotities even bij.

De bewaring

 

De bewaring speelt zich af in het naoorlogse Overijssel. Kogelgaten zijn weer gedicht, herinneringen aan de Holocaust zo veel mogelijk verstopt. 

 

Isabel woont alleen in het huis van haar overleden moeder, waar alles rustig voortkabbelt tot plotseling haar broer Louis met zijn nieuwe vriendin Eva voor de deur staat om bij haar de zomer door te brengen. 

 

Eva is in alles het tegenovergestelde van Isabel. Waar Isabel houdt van rust, houdt Eva van liederlijk late avonden; waar Isabel bedeesd en voorzichtig is, stampt Eva door het huis en trekt ze letterlijk alles uit de kasten. 

 

Maar dan beginnen er kleine dingen – een lepel, een mes, een kom – uit het huis te verdwijnen. Heeft Eva er iets mee te maken? Dat idee laat Isabel niet los. Koortsachtig houdt ze de nieuwe vrouw in de gaten, totdat ze – op het hoogtepunt van die zinderend hete zomer – een mysterieuze ontdekking doet waardoor netjes afgedekte geheimen haar plotseling keihard in het gezicht slaan. Misschien is de oorlog niet helemaal voorbij.

 

De bewaring is een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.