Close

De campagne ‘Geef een boek cadeau’ bestaat 5 jaar en dit lustrumjaar is de klassieker ‘Ik zou wel een kindje lusten’ van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid (ill.) gekozen als campagnetitel. Dit mooie prentenboek is vanaf 13 mei bij Savannah Bay te koop voor slechts € 2,50.

Geef een prentenboek cadeau!

De campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft dit jaar het prachtige Kleine IJsbeer – Een ijsbeer in de tropen van Hans de Beer gekozen als campagnetitel. Dit mooie prentenboek is vanaf 12 mei bij Savannah Bay te koop voor slechts € 2,99.

Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen

Lars, een kleine ijsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen, vissen te vangen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt.

Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Waar is papa gebleven? En wat is het water hier warm! Uiteindelijk komt de ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis? Zijn nieuwe vriend Hippo schiet te hulp. Een zonnig ijsberen verhaal, het allereerste over de beroemde Kleine IJsbeer!

Een ijsbeer in de tropen verscheen in maar liefst 35 talen en wereldwijd zijn er ruim 10 miljoen boeken over Lars verkocht. Er zijn inmiddels al 12 avonturen van Lars verschenen, en in elk deel sluit hij vriendschappen met nieuwe dieren. Hans de Beer heeft los van ijsbeertje Lars ook vele andere verhalen geschreven en geïllustreerd.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken

De campagne ‘Geef een boek cadeau‘ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het fijn zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Geef jezelf, een kind, of het door Savannah Bay uitgezochte goede doel (Sint Maartenschool in Overvecht) dit jaar een prentenboek cadeau!