Close

Geef een boek cadeau!

Het jeugdboek van 2023 is ‘Dolfje Weerwolfje’ van Paul van Loon.

 

Vanaf 10 februari zal dit geliefde boek in de boekhandel te koop zijn voor maar € 2,99. Deze ‘nieuwe klassieker’ behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Dolfje Weerwolfje is het eerste boek van de inmiddels 25-delige serie over een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Geschreven door één van de bekendste en meest geliefde kinderboekenschrijvers van Nederland: Paul van Loon.

Dolfje Weerwolfje is ook een boek met een boodschap. Accepteer jezelf zoals je bent, en anderen zoals zij zijn. Wij roepen dan ook iedereen op – onderwijzers, leraren, schoolbesturen, maar ook ouders, grootouders, oom en tantes, noem maar op – om ervoor te zorgen dat ieder kind in Nederland in februari Dolfje Weerwolfje krijgt. Én leest.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken

De campagne ‘Geef een boek cadeau‘ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het fijn zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Geef jezelf, een kind, of het door Savannah Bay uitgezochte goede doel dit jaar een boek cadeau!