Close

Fix het seksisme in de literatuur;
een avond met FIXDIT

met Manon Uphoff, Christine Otten en Sanneke van Hassel

Waar: Savannah Bay
Wanneer: donderdag 3 november

Hoe laat: 20.00 tot 22.00 uur (inloop 19.30 uur)

Toegang: €15,- inclusief exemplaar van het manifest | €6,- zonder manifest €5,- zonder manifest (studenten/CJP/U-Pas)

Fixdit:

Op 3 november komt schrijverscollectief Fixdit naar Savannah Bay naar aanleiding van hun manifest Optimistische Woede. Die avond gaat winkeleigenaar Marischka Verbeek in gesprek met drie auteurs: Manon Uphoff, Christine Otten en Sanneke van Hassel.

Programma:

Wat is Fixdit? Wat willen zij en waar staan ze voor? De auteurs vertellen over hun bijdrage aan het manifest en verdere plannen van het collectief. Welke vergeten schrijfsters verdienen herwaardering? Hoe ziet de ideale canon eruit? Hierover gaan Manon Uphoff, Christine Otten en Sanneka van Hassel olv Marischka Verbeek in gesprek met het publiek en elkaar.


Na afloop signeren zij manifesten en hun eigen werk.

Manon Uphoff
Sanneke van Hassel
Christine Otten

Fixdit

Veel mensen geven openlijk toe nauwelijks boeken van vrouwen te lezen. Leeslijsten op scholen worden gedomineerd door boeken van (witte hetero)mannen. Vrouwen winnen minder literaire prijzen dan mannen. Is dat erg? Ja, want het weerspiegelt en vormt de verhoudingen in de samenleving. Elf vrouwelijke schrijvers zijn verontwaardigd over de ongelijke positie van vrouwen in de letteren, en verenigden zich in het collectief Fixdit. Vanuit bondgenootschap strijden ze voor verandering, in de literaire wereld én in de canon. In de elf stukken van dit manifest Optimistische woede diepen zij het probleem uit. Woedend, strijdvaardig, en vooral: optimistisch.
Fixdit bestaat uit Yra van Dijk, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Jannah Loontjens, Munganyende Hélène Christelle, Christine Otten, Gaea Schoeters, Shantie Singh, Fleur Speet, Manon Uphoff en Annelies Verbeke.