Close
Gekleurd logo Boekenweek 2023

De Boekenweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 11 maart tot en met zondag 19 maart. Het thema is dit jaar ‘Ik ben alles’.

Met het Boekenweekthema ‘Ik ben alles’ vieren we in 2023 de pluriformiteit van onze identiteit, een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Met de veelheid aan rollen die we vervullen – die van ouder en kind, van partner en collega, van leerling en mentor – en de veelheid aan gezichten die we on- en offline tonen, is iedereen de optelsom van al die componenten.

Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen én erkennen dat wat we al wisten en verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

Tijdens de Boekenweek krijg je het Boekenweekgeschenk van Lize Spit cadeau bij aankoop van €15,- aan Nederlandstalige literatuur. Daarnaast is het speciale Boekenweekessay van Raoul de Jong te koop voor slechts 5 euro

Boekenweek agenda

Kom je ons leesfeestje meevieren tijdens de Boekenweek? We hebben een winkel vol prachtige boeken voor je, klaar om door jou ontdekt te worden. Ook is onze webshop dag en nacht open en staan onze fietskoeriers te trappelen om je boeken aan de deur te bezorgen; ook fijn als cadeau-service voor iemand anders.