Close

Bazarow.Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Savannah Bay is met een stand vol boeken aanwezig bij de avond.

Woensdag 9 november | 20.00 – 21.30 uur

Waar: Bibliotheek Neude – Theater

Toegang: €5,- (lid), €10,- (niet-lid)

Livestream: €2,50 (lid), €5,-  (niet-lid)

Bazarow.Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Savannah Bay is met een stand vol boeken aanwezig bij de avond.

Deze avond zijn Wytske Versteeg, Marilse Eerkens en Jos van Waterschoot te gast. Bazarow.Live wordt gemaakt door Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van Boekenplatform Bazarow – en Liliane Waanders – (literair) journalist en programmamaker. Boekwinkel Savannah Bay verzorgt deze avond de verkoop van de titels van de auteurs.

Auteur Wytske Versteeg

Foto Wytske Versteeg
[Eline Spek] 

Wytske Versteeg

In Het gouden uur, de vijfde roman van Wytske Versteeg, kruisen de paden van Mari, Tarik en Ahmad elkaar. In hun hoedanigheid van hulpverlener, oud-soldaat en asielzoeker staan ze aan verschillende kanten van een steeds veranderende werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin niet altijd duidelijk is wie de daders zijn en wie de slachtoffers. Wytske Versteeg tekent haar personages heel precies en laat opnieuw zien hoe taal daarbij doel en middel tegelijk kan zijn. In Het gouden uur herneemt Wytske Versteeg een het thema dat ze in Verdwijnpunt, non-fictie geschreven vanuit persoonlijke ervaringen.

Wytske Versteeg kreeg in 2020 de Frans Kellendonkprijs voor haar romans en essays, waarin ‘de menselijke conditie op vele manieren via de verbeelding wordt geëxploreerd. De inzet daarvan is niet zozeer de eendimensionale geloofwaardigheid van een verhaal als wel de ambitie om de kwetsbaarheid en de complexiteit van alle menselijk streven op de lezer over te brengen; het drama dat in feilbaarheid besloten ligt.’ 

Portret van Marilse Eerkens

Foto `Marilse Eerkens

[Keke Keukelaar]

Marilse Eerkens

‘Waarom heb ik me eigenlijk nooit afgevraagd wat mij bij de opvoeding van mijn kinderen voor ogen stond?’ vroeg Marilse Eerkens zich af toen haar daarnaar gevraagd werd. Waar tot dan toe het vermijden van problemen de insteek was, werd ze zich vanaf dat moment bewust van het feit dat je kinderen tijdens opvoeding ook heel gericht iets mee kunt geven.  Hoe kun je je kinderen voorbereiden om in de individualistische samenleving die Nederland is een volwaardig mens te worden. In Als ze maar gelukkig worden: wat willen we bereiken met de opvoeding van onze kinderen? beschrijft Marilse Eerkens de vijf pijlers onder een democratische opvoeding.

De kwestie

‘Oud worden, jong blijven’ is het thema van Nederland Leest. In De Kwestie staat de vraag centraal hoe klassieken en klassiekers in de vorm van hertalingen en verstrippingen nieuw leven ingeblazen kan worden om zo een nieuw publiek te bereiken. Te gast is Jos van Waterschoot, scenarist van de graphic novel Max Havelaar, conservator van boekhistorische collecties en strips bij het Allard Pierson en voormalig conservator van het Multatuli Huis in Amsterdam. Ook Michelle van Dijk is aanwezig. Michelle is docent Nederlands en hertaler van Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan…