Close

Signeersessie Édouard Louis

Zaterdag 9 april 14.30 uur,

Toegang: gratis

Foto van Édouard Louis © Arnaud Delrue

Op 9 april, bij de start van de Boekenweek, brengt de Franse auteur Édouard Louis een bezoek aan Savannah Bay. Zijn nieuwste roman Veranderen: Methode is recent verschenen bij De Bezige Bij en hij komt deze signeren.

Édouard Louis komt op 9 april tussen 14.30 uur en 15.15 naar Savannah Bay. Hij zal deze middag geïntroduceerd worden door onze vrijwilliger Geert Wernaart, waarna de de auteur zijn nieuwste roman Veranderen: Methode zal signeren. Hier wil je natuurlijk bij zijn!

Wil je een gesigneerd exemplaar?

Je kunt het boek nu reserveren in onze webshop. We leggen deze voor je klaar en je kunt ‘m dan 9 april komen ophalen tijdens de signeersessie tussen 14.30 en 15.15 uur.

Over Édouard Louis

Édouard Louis (1992) debuteerde op 21-jarige leeftijd met de bestseller Weg met Eddy Bellegueule (De Bezige Bij, vertaling door Edu Borger). Daarna volgden Geschiedenis van geweld (2016), Ze hebben mijn vader vermoord (2018) en Strijd en metamorfose van een vrouw (2021), alle drie vertaald door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre en uitgegeven door De Bezige Bij. In zijn werk schetst Louis op nieutsontziende wijze de armoede, het racisme en de kansenongelijkheid waarmee hij in zijn jeugd geconfronteerd werd.

Veranderen: Methode (De Bezige Bij, 2022)

Jarenlang heeft Édouard Louis slechts één alomvattende wens: hij wil ontsnappen aan zijn verstikkende en achtergestelde jeugd in Noord-Frankrijk. Hij droomt ervan om rijk te zijn en op straat herkend te worden, en om dat te bereiken zal hij tot tweemaal toe zijn leven totaal veranderen; hij laat zijn kansarme geboortedorp achter voor een nieuw leven op de middelbare school in Amiens, om daar vervolgens zijn beste vriendin in de steek te laten om toegang te krijgen tot de elite in Parijs.
Maar nu, op het moment dat hij wereldwijd succesvol is, wil hij eigenlijk alleen maar in een hoekje blijven liggen, weg van alles. Een gat graven en erin verdwijnen om nooit meer te hoeven spreken en bewegen.

In Veranderen: methode vertelt Édouard Louis zijn eigen verhaal, zijn odyssee, op nietsontziende wijze. Hij bewijst hiermee eens te meer waarom hij een van de belangrijkste en meest toonaangevende schrijvers van zijn generatie is.