Close

Interview en signeersessie met Tessel Ten Zweege

Dinsdag 8 maart vanaf 12.30 uur.

Toegang: gratis.

Op 8 maart, tijdens internationale vrouwendag, komt Tessel ten Zweege bij Savannah Bay. Dit event is een samenwerking met studievereniging Gen K. Tessels debuut ‘Dat zou jij nooit toelaten’, over partnergeweld en feminisme, is recent verschenen. In het boek deelt Tessel haar verhaal over hoe zij in 2018 ontsnapte aan haar gewelddadige vriend.

Tessel komt op 8 maart tussen 12.30 uur en 13.30 naar Savannah Bay. Zij leest voor uit haar boek,  wordt geïnterviewd en signeert naderhand het boek. En jij kunt hierbij aanwezig zijn!

Wil je hierbij zijn? Je bent van harte welkom op bovengenoemd tijdstip. Meld je wel even van tevoren even aan via info@savannahay.nl , dan houden wij het overzicht.

WIl je verzekerd zijn van een exemplaar van het boek? Reserveer ‘m dan in onze webshop. We leggen deze dan klaar en je kunt ‘m komen ophalen en laten signeren op dinsdag 8 maart, tussen 15.00 en 15.45 uur. Geef bij het afrekenen even aan dat je dus ook bij de signeersessie aanwezig wilt zijn.

Over Tessel ten Zweege

Tessel ten Zweege (Utrecht, 1998) ) studeert Gender Studies aan de Universiteit Utrecht en Crossover Creativity aan de HKU. Ze schreef eerder voor onder meer Het Parool, VICE en OneWorld en werkte mee aan de Women’s March Amsterdam. Deze maand komt haar debuut uit: “Dat zou jij nooit toelaten”. In dit boek deelt Tessel haar verhaal over hoe zij in 2018 ontsnapte aan haar gewelddadige vriend. 

“Dat zou jij nooit toelaten” (2022)

“Shut the fuck up!” Hij fluistert het heel zachtjes, maar met zijn mond zo dicht bij mijn gezicht overstemt het alles. Als ik nog een snikgeluidje maak slaan bij hem de stoppen door. Hij duwt mijn keel dicht en zet zijn tanden in mijn neus. Na een paar seconden laat hij los. Kennelijk heeft zijn woede plaatsgemaakt voor het besef dat we in een publieke ruimte zijn – een bomvolle metro zelfs. Hij kijkt schichtig om zich heen, een handjevol reizigers kijkt ons aan. Luis kijkt weer naar mij, hij lijkt te schrikken. Snel haalt hij een zakdoekje uit zijn jaszak en drukt het tegen mijn hoofd. Ik pak het doekje met mijn eigen handen en zie dat het zakdoekje, zijn en mijn handen totaal onder het bloed zitten. Mijn neus druppelt, het valt op de vloer van de metro.

In een staat van verstandsverbijstering waggel ik enkele minuten later de metro uit bij onze halte. Er zijn nog steeds geen woorden gevallen. Luis en ik hebben niets tegen elkaar gezegd, maar ook onze medepassagiers stonden ons sprakeloos aan te gapen terwijl hij me tot bloedens toe in mijn gezicht beet. Ik schaam me dood. Het is gênant om in een bomvolle metro mishandeld te worden, en dat hij me dan ook bijt, in mijn neus, voelt zowaar nog mensonterender. 

 

Heb je zelf hulp of advies nodig?

Bel dan Veilig Thuis op 0800-2000. Dat kan anoniem en 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of maak gebruik van de chat (ma t/m vr 09:00 – 17:00).

Is het in jouw situatie lastig om te bellen? Dan kun je terecht bij de apotheek door ‘masker 19’ te zeggen voor hulp. Als je alleen bent, belt de apotheker samen met jou naar Veilig Thuis om samen te kijken hoe je geholpen kan worden.

Meld geweld

Op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl vind je meldpunten waar je verschillende vormen van geweld kunt melden. Melden helpt! Om zelf hulp te krijgen, en ook om te voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt.