Close

Tijdens deze workshopmiddag volg je twee workshops. Na afloop kun je het boek kopen. Auteur Véronique Konings is aanwezig om te signeren en eventuele vragen te beantwoorden.

Empowerment workshopmiddag:
Vrouwen die muren afbreken

Zondag 6 november | 12.30 – 16.30 uur

Waar: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Toegang: Gratis via aanmelding

In vier verschillende Utrechtse wijken geeft een aantal vrouwen uit het boek ‘Vrouwen die muren afbreken; 22 opbouwende verhalen’ workshops in het kader van Utrecht900.

De murenafbreeksters uit het boek starten vanuit hun eigen verhaal en gaan met je in gesprek. Zo ontstaat er een ontmoeting tussen de workshopgeefster, de deelnemers en tussen de deelnemers onderling. De workshops bieden inspiratie, kracht en plezier. Verhalen worden gedeeld, diversiteit gevierd!

Tijdens deze workshopmiddag volg je twee workshops. Na afloop kun je het boek kopen. Auteur Véronique Konings is aanwezig om te signeren en eventuele vragen te beantwoorden. Deelname is gratis, maar reserveer wel vooraf!

Foto Marischka Verbeek

©Centraal Museum / Ilvy Njiokiktjien

Marischka Verbeek: 'Op verhaal komen: Hoe vind je je thuis?'

Wat betekent ‘thuis’ voor jou? De plek waar je werkelijk jezelf kunt zijn, waar je je goed en ontspannen voelt, waar je hoort? Voor veel mensen is deze plek of dit gevoel iets waar ze naar op zoek zijn of naar terug verlangen. In de sleur en stress van het volwassen leven lijken we onszelf soms een beetje kwijt te raken. Om weer zin en inspiratie op te doen moeten we soms terug naar de plek waar we vandaan komen. Maar hoe doe je dat in de dagelijkse drukte?

Verhalen en mythen zijn een krachtig middel om jezelf en je leven te verkennen en betekenis te geven. Ook kunnen ze je helpen om belangrijke beslissingen te nemen of stappen te zetten naar verandering. In deze workshop, die wordt gegeven door Marischka Verbeek, ga je op een creatieve manier aan de slag met sprookjes en verhalen die je inspireren de weg naar je eigen thuis te gaan zoeken. We maken daarbij gebruik van een verhaal uit het boek De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estes. Het verhaal waar het voor Marischka allemaal mee begon.

VERZOEK: Neem iets (voorwerp/foto/tekst) mee naar de workshop wat voor jou  symbool staat voor jouw ‘thuis’, niet zozeer waar je vandaan komt maar de plek waar je werkelijk jezelf bent, waar je hoort.

Foto : Jacqueline Kleijer

 

Jacqueline Kleijer: 'Wensen en grenzen!

Het is zo makkelijk gezegd: ‘Je moet je grenzen aangeven!’ Maar zo eenvoudig is het niet altijd in de praktijk. Sinds #metoo lijkt het alsof grensoverschrijding altijd met seksualiteit te maken heeft, maar dat is natuurlijk niet zo. Dagelijks heb je te maken met het schipperen tussen wensen en grenzen van jou en van anderen. Soms sluipt er een patroon in je reacties, dat je juist belemmert. Het is dan helpend om je eigen patroon/muur te doorbreken. Deze workshop geeft je inzicht in reactiepatronen en het durven doorbreken daarvan. Je krijgt inzicht in welke reactie bij jou past én hoe je ervoor zorgt dat jouw grens goed ontvangen wordt. Want als je goed voor je wensen en grenzen zorgt, hoef je geen ‘muren’ op te werpen tussen jou en een ander. Nee zeggen begint met kleine stapjes. Heel laagdrempelig dus. Je kan het na de workshop meteen gebruiken!