Close

Boekenweek | VoorjaarSalon

Zaterdag 29 mei – 20:00 tot 21:15 > Bekijk hier de livestream terug >>

We beginnen de Boekenweek goed met een speciale livestream editie van onze VoorjaarSalon: het event van Savannah Bay waarin je kennis maakt met nieuw werk van talentvolle auteur.
Bij ons in de winkel zijn te gast: Renée van Marissing (Onze Kinderen) en Yentl van Stokkum (Ik zeg Emily). Ze dragen voor uit hun pas verschenen boeken, vertellen over hun werk en beantwoorden vragen van het publiek. Daarnaast signeren zij speciaal voor jou hun werk. Bestel de boek(en) van te voren in onze webshop en geef bij je bestelling op welke naam/tekst er in het boek mag.
Deze bijzondere avond is openbaar en de livestream is via Youtube te bekijken op het kanaal van Savannah Bay. Vanaf 20:00 gaan we daar live.

Yentl van Stokkum (1991) schrijft poëzie, proza en toneel. Ze studeerde af aan HKU Writing for Performance en werd geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject Slow Writing Lab. Haar werk is te lezen op onder andere Sample Kanon en Hard//hoofd. Gedichten van haar hand werden opgenomen in de bundel Nyx door Uitgeverij Chaos. Yentl droeg o.a. voor in Perdu, op het Betweterfestival, Dichters in de Prinsentuin, het Nijmeegs Boekenfeest en Lowlands. Als toneelschrijver schreef Yentl voor Studio Figur, De Orde van de Dag, HNTjong en werd in 2019 de door haar geschreven voorstelling Chimo zei Lila genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Yentl onderzocht voor haar debuutbundel de grens tussen poëzie en séance, aan de hand van het leven en werk van Emily Brontë. Haar bundel Ik zeg Emily verscheen op 17 maart 2021 bij Hollands Diep. 

Renée van Marissing (1979) is schrijver van romans, spoken word, hoorspelen en (muziek)theater teksten. Steeds vaker zoekt Renée in de teksten die ze schrijft en de voorstellingen die ze maakt naar de betekenis van (haar) taal temidden van andere disciplines als dans, muziek en beeldende kunst. Met de muzikale spoken word voorstelling Er was niet de zee won Renée in 2014 de Amsterdam Fringe Silver Award. Deze voorstelling is op tournee door Nederland en België gegaan. Met het vervolg op deze voorstelling, Kraaaa!, won ze in 2015 de Director’s Choice Award. Op podia als Crossing Border en Read My World maakte ze indruk met haar indringende literaire voordracht.

Bij uitgeverij Atlas Contact verschenen de romans Het waaien van mijn oma (2009), Strak blauw (2012, nominatie Dioraphte Literatuurprijs) en Parttime astronaut (2017). Een fragment van Strak blauw is opgenomen in de bloemlezing De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw, samengesteld door Wim Brands. In 2021 verscheen bij uitgeverij Querido haar vierde roman, Onze kinderen, die veel lof ontving in de pers. Renée van Marissing is docent aan de Schrijversvakschool.