Close

Literaire avond
over Gekozen Familie
Boekenweek 2024

Wanneer: vrijdag 22 maart
Tijd:
20:00 – 22:00 (inloop vanaf 19:30)

Locatie: Savannah Bay

Toegang incl koffie/thee: € 7,50

CJP/Upas/student/donateur SB € 5,00

Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘bij ons in de familie’. Daarom belicht Savannah Bay verschillende aspecten van familie vanuit diverse literaire oogpunten. Op vrijdag 22 maart komen Eke Krijnen, Renée van Marissing en Alejandra Ortiz om te spreken over het belang van ‘gekozen familie’ in hun werk en in hun leven. 

De Boekenweek 2024 heeft als thema Bij ons in de familie, waar wij van maken: Bij Savannah in de familie. Hoewel het spreekwoord luidt: ‘Familie kies je niet’, gaat dit niet op voor iedereen. Soms kies je je familie juist wel. Vooral in de queer gemeenschap is ‘chosen family’ een bekend begrip. Bijvoorbeeld wanneer we meer acceptatie en liefde vinden bij onze vrienden dan bij onze biologische familie. Of wanneer we het traditionele plaatje van gezinsvorming loslaten, waardoor er families ontstaan  buiten de bekende kaders van de maatschappij. Hierover spreken Eke Krijnen, Renée van Marissing en Alejandra Ortiz. 

 

Eke Krijnen is schrijver en docent. Haar essays en opiniestukken verschenen in NRC, Volkskrant en Trouw. Ze schrijft over queer thema’s, literatuur, taal en maatschappelijke ongelijkheid. Haar boek, Een echte ouder. Over queer ouderschap, is in januari verschenen. 

 

Renée van Marissing is schrijver van romans, korte verhalen, essays, theater- en hoorspelteksten. In november kwam haar boek Gelukkige dagen uit. Een verhaal over de wereld van een vrouw die al jong lijdt aan dementie en waarin de waarde van vriendschap centraal staat.

 

Alejandra Ortiz is schrijver. Ze schreef het boek De waarheid zal me bevrijden, een autobiografie over haar leven als transgender vrouw uit Mexico en haar zoektocht naar een veilige plek om zichzelf te kunnen zijn. 

Start: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30u)
Eind: 22:00 uur

Entree: €7,50 (incl. thee/koffie) –  CJP/Upas/student/donateur SB €5,00

Bestel je ticket via de knop bovenaan de pagina.

Fotograaf Eke: Fjodor Buis

Fotograaf Renée: Bart Grietens

Fotograaf Alejandra: Linelle Deunk