Close

Vrouwen en Framing: Talkshow over feminisme, beeldvorming en Maria Magdalena

.

Marischka Verbeek, eigenaar Savannah Bay, heeft deze avond georganiseerd in opdracht van Museum Catharijne Convent n.a.v. de prachtige expositie over Maria Magdalena in het museum. Savannah Bay is bij deze talkshow ook met een stand vol inspirerende boeken.

Waar: TivoliVredenburg, Hertz

Wanneer: 21 oktober, 19:00-21:00

Tickets: via de site van TivoliVredenburg

Gebruik kortingscode MariaM2021 aan het einde van het bestelproces voor € 2,50 korting.

Meerdere bedpartners of kuis? Leidend of zorgzaam? One of the guys of feminiem: hoe moeten vrouwen zich gedragen? Anno 2021 heersen er allerlei opvattingen wie de ‘vrouw’ moet zijn of waar zij aan moet voldoen. Hoe komen deze opvattingen tot stand en hoe blijven zij circuleren?

Hedendaagse vrouwen zijn niet enigen die worden geframed. In samenwerking met Museum Catharijneconvent presenteert TivoliVredenburg een programma rondom de tentoonstelling Maria Magdalena. Deze mysterieuze vrouw is al meer dan 2000 jaar het onderwerp van vele mythes en complottheorieën. Van boetvaardige prostituee tot feministisch boegbeeld: de manier waarop zij wordt beschreven en verbeeld is een spiegel voor de heersende maatschappelijke opvattingen over vrouwen. Aan de hand van de belangrijkste frames die door de eeuwen heen op Maria Magdalena zijn geplakt praten we deze avond over de idealen en de anti-idealen waar vrouwen vandaag de dag mee te maken hebben.

Dit doen we met niemand minder dan journalist Hasna El Maroudi, theatermaker Naomi Velissariou, podcastmaker Nydia van Voorthuizen (Damn, Honey), fotograaf Daantje Bons, conservator van de tentoonstelling Lieke Wijnia en spoken word artiest Dorothy Blokland. De presentatie is in handen van Babs Gons.

Wil je ook samen met ons genieten van dit evenement? Als Savannah Bay klant kun je nu met E 2,50 korting kaartjes kopen! Klik hier om kaartjes te bestellen en gebruik de kortingscode MariaM2021 aan het einde van het bestelproces. 

Bij de expositie hoort een schitterende catalogus, die we hierin uitlichten; uiteraard te bestellen in onze webshop en bij onze stand op de talkshow.