Close

Wekelijks bespreken Lola en Suzanne vanuit de winkel – met behulp van super special guests – de mooiste boeken uit boekwinkel Savannah Bay.  Dit keer nemen zij een aflevering op in de Uitalage aan de Steenweg. 

Savannah's Salon op Zondag:
Radio Savannah live

Wanneer: Zondag 17 oktober – 17.00-18.00

Waar: Uitalage Utrecht (boven), Steenweg 34

Entree: Gratis

Lisa Weeda

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, programmamaker bij Mooie Woorden en virtual reality regisseur. Tekst is altijd de basis van haar werk, maar vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat centraal in haar werk. Haar virtual reality werk ROZSYPNE (scenario & co-regie, Studio ZZZAP), dat het Oekraïense perspectief van de MH17-ramp exploreert, ging in wereldpremière op het IDFA festival 2019 en werd genomineerd voor een award in de categorie DocLab Competition for Immersive Non-Fiction. Eerder werd ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds, de Parijs-residentie van deBuren en het internationale project CELA. Eind oktober verschijnt ALEKSANDRA, Lisa’s debuutroman over een uitzonderlijke familiegeschiedenis, die begint bij haar grootmoeder Aleksandra.

Wekelijks bespreken Lola en Suzanne vanuit de winkel – met behulp van super special guests – de mooiste boeken uit boekwinkel Savannah Bay. Zondag 17 november nemen zij een aflevering op in de Uitalage aan de Steenweg. 

Deze keer schuiven schrijvers Aafke Romeijn en Lisa Weeda aan voor een live-opname van Radio Savannah. Lola de Koning en Suzanne van der Beek bespreken met Aafke en Lisa hun nieuwe romans en ze lezen voor uit eigen werk. 

Afleveringen van Radio Savannah kun je overal vinden waar je podcasts kunt luisteren, bijvoorbeeld op Spotify en iTunes, maar natuurlijk ook gewoon hier op deze site.


Vind je het leuk, abonneer je dan op de podcast en mis nooit een aflevering.

Alle boeken die Lola en Suzanne bespreken vind je bovendien in onze webshop. Daarnaast vind je hier de tips van de maandelijkse rubriek Het Boekenplankje.

Aafke Romeijn.
Foto: Bibian Bingen.

Dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers: Aafke Romeijn (1986) is de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van Alles Went, het hipsterliedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien. In april 2018 kwam haar debuutroman Concept M uit bij De Arbeiderspers, in mei 2019 verscheen haar album M, de soundtrack bij het boek. Vorig jaar publiceerde zij dichtbundel Leegstand, over depressie, lelijke gebouwen en Godzilla. In 2021 verschenen het album Godzilla, en de roman 7B, de opvolger van haar debuutroman Concept M. Aafkes kat heet Henk.