Close

'For the Love of Toni' met Neske Beks

Wanneer: vrijdagavond 17 februari 2023

Waar: boekwinkel Savannah Bay, Telingstraat 13, Utrecht

Tijd: inloop 19.30 uur, start 20 uur, einde 22 uur

Toegang: op uitnodiging

neem je favoriete boek van Toni Morrison mee

 (of fragment, of titel waar je nieuwsgierig naar bent)

Programma:

Welkom met koffie/thee/lekkers | introductie De kleine Morrison | 

uitwisseling leeservaringen | Q & A | signeren + borrel

Een bijzondere en besloten boekencirkel in Savannah Bay op vrijdag 17 februari. Aanleiding voor deze avond is het verschijnen van het essay De kleine Morrison, dat Neske Beks schreef over het werk van Toni Morrison in de 20ste eeuw.

Deze besloten avond is bedoeld voor zowel fans van Toni Morrison én voor lezers die haar werk graag willen leren kennen. Daarbij reserveren we de meerderheid van het beschikbare (beperkte) aantal plaatsen voor vrouwen (en non-binaire mensen) van kleur. Daarom is deze avond louter op persoonlijke uitnodiging toegankelijk.

 

Val je in de doelgroep en wil je graag een uitnodiging? Mail ons dan vóór 10 februari.

Neske Beks, foto: Mariana Borau

Neske:

For the Love of Toni bij Savannah Bay is een avond die ik, Neske, graag zou willen doorbrengen met Toni zelf… Daarmee doel ik op haar taal en haar boeken. Toni Morrison is mijn literaire idool. Dat ik een boek over haar mocht schrijven was/is dan ook een enorm grote eer voor me geweest. Het schrijfproces voelde, net als wanneer ik haar lees, alsof ik me in haar leven en denken mocht bewegen.

Ik wil iedereen die komt vragen haar/zij/hun favoriete Morrisonboek mee te brengen. Het lijkt me een feest om samen aan de hand van lievelingsfragmenten het gesprek aan te gaan over hoe haar boeken ons veranderd hebben en nog kunnen veranderen.