Close

Tussen toevluchtsoord en verzet:
Verhalen van de Queer stad

Wanneer: donderdag 12 oktober, 20:00 – 22:00 uur, inloop 19:30 uur

Waar: Savannah Bay, Telingstraat 13

Toegang: €5,00 inclusief consumptie, UITVERKOCHT

Savannah Bay organiseert tijdens het Utrecht Queer Culture Festival een avond in de winkel over de geschiedenis van feminist/queer spaces in Utrecht en daarbuiten. We gaan het hebben over het belang van verhalen versus officiële geschiedschrijving.

Queer zichtbaarheid en safe spaces lijken belangrijker dan ooit. Maar deze belangrijke plekken hebben soms ook al een lange geschiedenis, die belangrijk is om over te dragen. Wat zijn de verhalen uit het rijke verleden van anarchistische uitgeverij Atalanta, de Vrouwenbibliotheek, Roze Amsterdam en natuurlijk ook Savannah Bay zelf? En wat kunnen deze verhalen ons leren over de toekomst? 

Te gast deze avond zijn onder meer Monique Doppert  (auteur van het boek Roze Amsterdam), Marjet Douze (onderzoek naar Vrouwenhuis en Vrouwenbibliotheek Utrecht), Rymke Wiersma (oprichter en eigenaar feministische uitgeverij Atalanta),  en Suzanne vd Beek en Catherine Koekoek (paper over Savannah Bay).

Wegens enorme interesse zijn er helaas geen kaartjes meer voor deze avond.

Utrecht Queer Culture Festival
Van 6 t/m 14 oktober vindt het eerste Utrecht Queer Culture Festival plaats. Het festival is vanaf 2023 een jaarlijks terugkerend evenement in de week rondom Coming Out Dag (11 oktober).