Close

De boekverkoopsters van Parijs

Wanneer: zondag 12 maart, 16:00 -18:00 uur

Waar: Savannah Bay, Telingstraat 13

Toegang: gratis, aanmelden via info@savannahbay.nl

Zondag 12 maart, tijdens de Boekenweek, organiseert Savannah Bay een bijzondere middag met als thema ‘Paris was a woman’. Een boeiende middag over onze grote voorbeelden – boekhandelaren Adrienne Monnier en Sylvia Beach – naar aanleiding van twee recent verschenen boeken over deze boeiende vrouwen. 

Queer en feministisch avant la lettre hebben Adrienne Monnier en Sylvia Beach een enorme stempel gedrukt op het literaire leven van Frankrijk, Engeland en Amerika. Hun winkels waren huiskamer voor vele bekende avant-garde auteurs en een toevluchtsoord voor veel markante queer vrouwen die het verstikkende Amerika waren ontvlucht. Voor Savannah Bay zijn Sylvia & Adrienne heuse voormoeders en hun winkels een blijvende inspiratiebron. Tijd om deze vrouwen juist in de Boekenweek met het thema ‘Ik ben alles’ extra in de spotlights te zetten!

Onze sprekers nemen je mee naar het Parijs in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Ingrid Meurs van uitgeverij Orlando vertelt over ons Boek van de Maand ‘De Boekverkoopster van Parijs’ van Kerri Maher. Deze roman beschrijft het intense leven van Sylvia Beach, oprichtster van de beroemde boekwinkel Shakespeare & Co., en haar geliefde Adrienne Monnier, eigenaar van de boekwinkel Les amis du livre. De achtergrond en context van hun leven komt aan bod in het verhaal van Rob Luckerhof. Hij is auteur van het non-fictie boek ‘Wachten op oorlog‘, een boeiende beschrijving van het interbellum in Parijs.
Marischka Verbeek, eigenaar Savannah Bay, brengt een persoonlijk ode aan Sylvia & Adrienne, en bespreekt nog meer inspirerende boeken over deze periode. We sluiten af met enkele fragmenten uit de intrigerende documentaire ‘Paris was a woman‘, die met origineel beeldmateriaal deze vrouwen tot leven brengt.
Uiteraard serveren we thee/koffie/choco in Franse stijl en bijpassende koekjes. Aanmelden is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt!