Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Afscheid van Gera

In september moesten we afscheid nemen, voor het eerst in de geschiedenis van Savannah, van een actieve vrijwilliger. Gera Plas was onze lieve, enthousiaste en vrolijke vrijdagmiddagdame, die ruim 4 jaar lang trouw iedere week kwam om dozen uit te pakken, bestellingen te verwerken en ons allemaal van leestips en hilarische verhalen te voorzien. Na een lange ziekte overleed ze op 19 september.

We hebben haar nog kunnen opzoeken om afscheid te nemen, en op een prachtige nazomerdag zijn we met z’n allen naar haar uitvaart geweest. Dat zijn momenten die je niet meer vergeet, zoals we ook Gera zelf niet zullen vergeten. Haar leestips en foto krijgen een permanent plekje in onze winkel. Hier het I.M. dat ik voor haar schreef op Facebook, met dank voor het medeleven dat we van veel van onze klanten kregen.

 

Boek van de maand

Circe

Het indrukwekkende verhaal van de mythologische heks Circe, geïnspireerd door de Odyssee van Homerus.

Madeline Miller brengt de oudheid sprankelend tot leven in dit betoverende verhaal van goden en helden, magie en monsters, overleven en transformatie. 

Orlando, E 23,99 (hardback)

De hemel verslinden - Paulo Giordano

De hemel verslinden van Paolo Giordano speelt zich af in Italië en omspant twintig jaar en vier levens.

Een epische en intense roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving.

Het is het vierde boek van de schrijver van De eenzaamheid van de priemgetallen.

Film van de maand

De poncho must go on

Al zin in de vakantie? Krijg vast wat voorpret met de wandelavonturen van Tosca Niterink en haar vaste dans- en wandelpartner Annie. Sinds jaar en dag trekken deze eigenzinnige dames er op uit, liefst naar een weinig voor de hand liggende plek, waar zij veel interessante dingen beleven.

Tosca Niterink doet op dolkomische wijze verslag van al deze ontberingen, want waar ze ook is: De poncho must go on!

Podium, E 18,50

Lees verder >>

NON-FICTIE VAN DE MAAND: Hemelse mevrouw Frederike - Maaike Meijer

Rond Frederike Martine ten Harmsen van der Beek, zoals haar werkelijke naam luidt, was nogal wat mythevorming – ‘Fritzi’ werd lang afgeschilderd als spilzieke ‘flodderdiva’. Deze kunstenaarsbiografie vertelt een ander verhaal. Voor het eerst komt Frederike zelf aan het woord, in brieven en fragmenten uit haar dagboek dat ze sinds haar vroege jeugd bijhield.

 

Cadeautip

Detox Pamper Pack

Om het jaar goed mee te beginnen!
Een pakketje met fijne natuurlijke maskertjes voor haar, gezicht, voet en oog. Om de kerstvakantie nog even voort te zetten en een schone start van het jaar mee te maken.

 

E 9,95

2019 kalenders

Een cadeau dat vooral leuk is om te geven en te ontvangen tijdens de feestdagen is de kalender. Hij is praktisch en ziet er vooral ook mooi uit!