Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

Savannah's Zomerleestips

Zomertijd, vakantietijd, leestijd!

Maar, welke boeken moet je nu echt meenemen? Dat hebben wij vast voor je uitgezocht.

Of je nu met een rugzakje de bergen in trekt of met een koffer vol leesvoer richting strand gaat, wij hebben de perfecte leestip voor je. In passend formaat. ;-)

En natuurlijk hebben we onze eigen favorieten van het moment voor je op een rijtje gezet.

Fijne zomer en veel leesgenoegen!

SAVANNAH'S TEAMTIPS

Mayke

De weg naar Little Dribbling - Bill Bryson

Op een grappige manier maar ook met een kritische blik beschrijft Amerikaanse expat Bill Bryson zijn reis kriskras door heel Groot Brittannië. Je krijgt zo een interessant beeld van hoe de Engelsen naar hun eiland kijken. Actueler dan ooit! #brexit

Atlas|Contact, E 24,99

Lola
The Gypsy Goddess  - Meena Kandasamy
Roman over een verschrikkelijk (waargebeurde) massamoord in India, maar ook een intelligent en boeiend verslag van de worstling van de auteur om zoiets gruwelijks in literatuur om te zetten. Hoe vertel je een verhaal dat bijna niet verteld wil worden?

Atlantic Books, E 14,95

Marie-Anne

Indra Devi: De vrouw die yoga naar het Westen bracht - Michelle Goldberg

Deze 'first lady van yoga', was een onafhankelijke powervrouw avant la lettre.

Dat yoga tegenwoordig overal in het Westen wordt beoefend, hebben we aan haar te danken. Inspirerende en levendige biografie.

Atlas|Contact, E 27,99

Lenneke

Just Kids - Patti Smith 

Het ontroerende verhaal van Patti Smith en Robert Mapplethorpe. Hun ontmoeting in 1967 is het begin van een intense liefdesverhouding en een levenslange vriendschap. Het stel vormt de spil van een uitgebreide scene van kunstenaars, hippies en musici.

Colibri, E 12,50

Karijn
White Innocence - Gloria Wekker
Hundreds of copies sold in 2 months time: a true Savannah-bestseller. Wekker uncovers the postcolonial legacy of race and its role in shaping the white Dutch self, presenting the contested, persistent legacy of racism in the country. One of the most important books of our times.

Duke UP, E 28,95 (pb)

Annemarie

Reizen zonder John – Geert Mak

Voor onze reis dwars door Amerika deze zomer is er geen betere reisgenoot dan dit geweldige boek. Mak reist de beroemde tocht van John Steinbeck (Travels with Charley) helemaal na en geeft onderweg een uiterst boeiend beeld van dit uitgestrekte land vol mogelijkheden en tegenstellingen.

Atlas|Contact, E 15,00

Sophie

De oude man en de kat– Nils Uddenberg
Het onweerstaanbare verhaal van de oude man (die niet van huisdieren houdt) en de kleine zwerfpoes die hij op een dag in zijn tuin aantreft. Een ongewilde maar sterke vriendschap ontstaat, wat de man doet filosoferen over liefde, thuis, verantwoordelijkheid en het verschil tussen mens en dier.

Balans, E 15,00

Mirjam

In gratitude – Jenny Diski
From one of our most original voices comes a book like no other: a cerebral, witty, dazzlingly candid masterpiece about an uneasy relationship; about memory and writing, ingratitude and anger; about living with illness and facing death.

Bloomsbury, E 19,95

Michel

Mothering Sunday – Graham Swift

This small but brilliant and quite unforgettable novel has at its heart both the story of a life and the life that stories can magically contain. Constantly surprising, joyously sensual and deeply moving, it is Graham Swift at his thrilling best. 

Alfred A. knopf, E 24,95 (hc)


Richard

Het boek van wonderlijke nieuwe dingen - Michel Faber

Fantastisch verhaal over liefde, religie en de (on-)mogelijkhedenvan een LAT-relatie. Het begint als een science-fiction verhaal op een andere planeet, maar al gauw blijkt het "een ode aan de menselijke veerkracht en onlosmakelijke banden die door de liefde gesmeed worden" (VPRO Gids).

Podium, E 25,00

Steffie

Een bijzondere liefde; als je partner transgender is – Marian Geurtsen 

Het allereerste boek over een groep die niet veel in de schijnwerpers staat: de partners van trasngenders die voor of tijdens hun relatie ontdekken dat ze trans zijn. Wat betekent dat voor de partner? Wat doet dat met je relatie en je eigen identiteit? Boeiende interviews met heel verschillende mensen en verhalen.

Van Brug, E 22,95

Leonie

Rebecca – Daphne du Maurier

Klassieker die helemaal de moeite waard is om te herontdekken, bijvoorbeeld n.a.v. de prachtige biografie over Du Maurier van Tatiana de Rosnay. Hartstocht en geheimen in een winderig Cornwall.

Artemis, E 17,95
Engels: Vintage, E 14,95

Pijn - Zeruya Shalev

Over geweld, erotiek, lichaam en herinneringen.
Zelf overleefde Shalev net zo'n terreuraanslag als ze in deze roman beschrijft. Pijn is zonder twijfel haar meest persoonlijke boek en een emotionele reis tot het uiterste, die tot de laatste pagina boeit en betovert. 

Cossee, E 21,95

John

Station Eleven – Emily St. John Mandel 

Thrilling, unique and deeply moving, this is a beautiful novel that asks questions about art and fame and about the relationships that sustain us through anything – even the end of the world. 

Picador, E 14,95

 

Marischka

Het boek van de kinderen – A.S. Byatt

Een oude favoriet eindelijk herdrukt!
Deze literair verantwoorde soapserie/pageturner waarin de kinderen van twee Britse familieselkaar ontmoeten en een generatie lang gevolgd worden in "The Silver Age'(rond de vorige eeuwwisseling). Slim, mooi, spannend en veelkleurig - om een zomer lang van te smullen.

De Bezige Bij, E 15,00

Kerewin - Keri Hulme

Dit blijft voor mij het allermooiste boek aller tijden (ok, naast Mrs Dalloway en Zami en Wide Sargasso Sea en De tienduizend dingen ;-)). Ook deze is eindelijk weer herdrukt, mooi om een nieuwe generatie mee kennis te laten maken.  Een wild, rauw, puur, pijnlijk, woedend, liefdevol, keihard, heftig en verstild boek dat je velt als een vuistslag, je vervolgens weer wakker kust en zich voor altijd in je geheugen nestelt. Wat moet ik ervan zeggen. Dit moet gewoon iedereen lezen. 

AP, E 19,99

Niels

Ivanov – Hanna Bervoets
Op soepele wijze vermengt Bervoets de bizarre maar waargebeurde geschiedenis van de Russische wetenschapper Ivanov met de memoires van fictieve journalist Felix. Dit maakt Ivanov tot een intrigerende roman over de grenzen die we trekken om te bepalen wie of wat we zijn. Met een boeiende mix: sci-fi én queer én een stukje recente gay geschiedenis. In de Engelstalige sci-fi is weinig gays te vinden, dus dit is bijzonder!

Atlas Contact, E 19,99

Gera
De meisjes - Emma Cline
Betoverend mooi debuut dat je helemaal meesleept in een broeierige jaren zestig zomer in Californië. Een zomer waarin de jonge, verwaarloosde Evie aansluiting vindt bij een geheimzinnige sekte. Meer dan door de wat ranzige sekteleider is ze gefascineerd door de wat oudere meisjes die ogenschijnlijk vogelvrij door het leven fladderen. Dat zij daarbij een pad vol geweld en uitbuiting inslaan, is iets wat Evie pas op latere leeftijd echt doorheeft. Zinderende taal, spannend verhaal, en zeldzaam mooie beschrijving van een eerste grandioze puberverliefdheid.

Lebowski, E 19,99

 

Boek van de maand

Vallen is als vliegen ~ Manon Uphoff

Vallen is als vliegen is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. De schrijfster zoekt naar de taal om het onzegbare, het levenslange taboe in een verhaal te kunnen vertellen en slaagt daar wonderwel in.

Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.

De Wateraap ~ Mariken Heitman

In de sensitieve roman De wateraap onderzoekt Mariken Heitman het zachte verzet van een eenling tegen het keurslijf. Hoe word je mens, als dat betekent: vrouw of man? Elke gaat op zoek naar zichzelf en de ander.

Een droomdebuut over een non-binair personage, geschreven door een trouwe klant van Savannah Bay: dat móet wel ons Boek van de Maand worden!

Circe

Het indrukwekkende verhaal van de mythologische heks Circe, geïnspireerd door de Odyssee van Homerus.

Madeline Miller brengt de oudheid sprankelend tot leven in dit betoverende verhaal van goden en helden, magie en monsters, overleven en transformatie. 

Orlando, E 23,99 (hardback)

Film van de maand

Fonkelend van woede

In tegenstelling tot wat zelfhulpboeken over ‘woedebeheersing’ en ‘loslaten’ doorgaans stellen, is woede de belangrijkste bron die vrouwen hebben. Een scheppende kracht, het beste middel tegen onderdrukking. Dit vlammende boek biedt een vlijmscherpe analyse van wat vrouwen kwaad maakt en hoe we dat als machtig middel voor verandering kunnen inzetten.

De grenzen van mijn taal ~ Eva Meijer

NON-FICTIE BOEK VAN DE MAAND

In De grenzen van mijn taal; een klein filosofisch onderzoek naar depressie gebruikt Eva Meijer haar eigen ervaringen met depressie als vertrekpunt om het fenomeen in kaart te brengen.

Ze beschrijft hoe je waarneming en gevoel kunnen veranderen als je depressief bent, en ze onderzoekt hoe mensen met terugkerende depressies als scheve bomen doorgroeien: hoe niet hun brein, maar hun ziel verandert.

De poncho must go on

Al zin in de vakantie? Krijg vast wat voorpret met de wandelavonturen van Tosca Niterink en haar vaste dans- en wandelpartner Annie. Sinds jaar en dag trekken deze eigenzinnige dames er op uit, liefst naar een weinig voor de hand liggende plek, waar zij veel interessante dingen beleven.

Tosca Niterink doet op dolkomische wijze verslag van al deze ontberingen, want waar ze ook is: De poncho must go on!

Podium, E 18,50

Lees verder >>

 

Cadeautip

Wij Alleen ~ Toon Tellegen

Het leukste Valentijnscadeau!

In Wij alleen staan de mooiste dierenverhalen over geluk, hunkering en verlangen bij elkaar.

Detox Pamper Pack

Om het jaar goed mee te beginnen!
Een pakketje met fijne natuurlijke maskertjes voor haar, gezicht, voet en oog. Om de kerstvakantie nog even voort te zetten en een schone start van het jaar mee te maken.

 

E 9,95