Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Selectie

 
 

IJstijd ~ Maartje Wortel

IJstijd is een prachtig geschreven roman over leegte, melancholie en liefde, een nieuw bewijsstuk van de superieure literaire kwaliteiten van Savannah-favoriet Maartje Wortel.

Ondanks de ijzige titel zeer warm aanbevolen!

James Dillard laat het leven over zich heen komen. Hij woont in hotels, bestelt Franse kazen en dure wijnen en gaat soms met een meisje naar bed. Maar met Marie is het anders. Tussen James en Marie ontwikkelt zich een uitzonderlijke liefde. Op een klein Zweeds eiland gaat het toch mis: waar James houvast vindt, zakt Marie steeds verder weg in haar zelfverkozen isolement.
Niet veel later krijgt James telefoon. Monica, redacteur van een literaire uitgeverij, heeft een verzoek. Of James een boek wil schrijven. Hij stemt toe, in de hoop eindelijk verlost te worden van zijn verdriet, door opnieuw iemand te worden.

De Bezige Bij, 17,90 euro.

Bestel/reserveer het boek hier.

Kijk hier voor een mooie recensie in de Boekenkrant.

 

Boek van de maand

Eileen ~ Ottessa Moshfegh

Een donker, fascinerend boek met een totaal originele hoofdpersoon. Eileen, asociaal, eenzaam en ongelukkig, gaat niet 'in je hart zitten'. Ze voelt eerder als een ontstoken wondje waar je niet af kan blijven. Al is het niet fijn, je moet blijven pulken en ernaar kijken.

Hoe verliefd is de lezer? ~ Doeschka Meijsing

Wervelende, intelligente en uiterst boeiende essays van een gepassioneerd schrijfster, lezeres en liefhebster van film en opera.

De perfecte bundel om je voor te bereiden op de Boekenweek!

 

Het achtste leven (voor Brilka) ~ Nino Haratischwili

Dit omvangrijke werk is een familie-epos in de stijl van Tolstoj of Marquez, waarin acht levens binnen een Georgische familie van 1900 tot het heden belicht worden. Niza is de achterkleindochter van een beroemde Georgische chocolatier, die zijn rijkdom verworven heeft door het uitvinden van een chocoladedrank.

De Argonauten ~ Maggie Nelson

In deze genderbending memoires komt cultuurcritica Maggie Nelson met frisse, krachtige en hoognodige overpeinzingen over seksualiteit, verlangen en ‘familie’, en de beperkingen en mogelijkheden van zowel de liefde als de taal.

De uitweer - Amy Liptrot

Deze roman is een verhaal dat je nooit meer vergeet, vol adembenemende natuur en ontwapenende memoires over verslaving en herstel, de stad en het eiland.

Het is een heerlijk boek voor de decembermaand. De ruige weer van de Orkney eilanden suist je vanaf de pagina's om de oren, maar jij zit lekker in warm binnen.

Film van de maand

The Red Turtle

Beeldschone animatiefilm van de maker van het beroemde Vader & Dochter, Michael Dudok de Wit.
In deze magische film, over een schipbreukeling op een verlaten tropisch eiland en een geheimzinnige grote zeeschildpad, wordt geen woord gesproken. Het verhaal wordt volledig verteld via de prachtige beelden en geluiden van de natuur.
Een ontroerend sprookje voor de moderne tijd, om vaak opnieuw te kijken een van te genieten.

Angry Indian Goddesses

Indiase komedie met een zwart randje; een film over krachtige vrouwen die zich vrij proberen te vechten in een land waar dat voor vrouwen niet zo vanzelfsprekend is. Een echte Vrouwendag-film dus!

Girls Lost

Kim, Bella en Momo zijn onafscheidelijke vriendinnen die met regelmaat worden gepest op school. Wanneer zij een geheimzinnige plant vinden, verandert hun leven compleet. Door het innemen van de nectar van deze plant veranderen de meisjes tijdelijk in jongens.

Those people

Liefdesverwikkelingen tussen drie mannen in de elitaire art scene van Upper Manhattan.

Onder de stijlvolle en beeldschone cinematografie gaat een heel herkenbaar en universeel thema schuil: onbeantwoorde liefde voor een onbereikbare vriend.

Truman

Het intieme en grappige verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende mannen, de liefde voor een hond, en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

En is december niet dé maand om een film te kijken op de bank? 

 

Cadeautip

NOMIZO Filosofiespel

Speciaal voor de Maand van de Filosofie!

Nomizo is een spannend en verfrissend filosofiespel dat je ook kunt spelen zonder filosoof te zijn. Nomizo zet je aan tot denken en filosoferen, maar ook tot argumenteren en debatteren over grote en kleine levensvragen.

Feminist Journal

Perfect voor vrouwendag! This stylish, spunky specialty journal is filled with inspiring quotes from feminists past and present and features a cover stamped with the word 'Feminist.'

Wij alleen ~ Toon Tellegen

Het leukste Valentijnscadeau!

In Wij alleen staan de mooiste dierenverhalen over geluk, hunkering en verlangen bij elkaar.

Querido, E 9,99

Sacred Journey

A powerful tool for transformation, The Sacred Journey 2017; daily journal for your soul encourages you to record important events, thoughts and feelings, with an emphasis on your spiritual path and personal growth.

Book LampAls je dacht dat lampen zich niet konden vermommen dan moet je kennis maken met de Lumio. Dit is een LED-lamp vermomd als een boek. Als je het boek opent geeft-ie licht. Hoe verder je ‘m open maakt hoe lichter-ie wordt.