Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Nieuws

 
 

Prijsvraag: wat is jouw Heytze-favoriet?

Naar aanleiding van de verschijning van de nieuwe bundel van Ingmar Heytze houden we een Heytze-prijsvraag.
Wat is jouw persoonlijke favoriete gedicht van Heytze?
Stuur ons jouw keuze in - met toelichting - en je maakt kans op een exemplaar van De Veertig van Heytze

Op zondagmiddag 2 februari presenteert Ingmar Heytze bij Savannah Bay zijn nieuwe bundel: De Veertig van Heytze. Geen nieuwe gedichten van hem zelf, maar een verzameling van zijn favoriete gedichten van andere dichters, met een uitgebreide toelichting van zijn keuze.

Benieuwd naar deze nieuwe bundel van Heytze? We mogen twee exemplaren weggeven. Stuur ons een antwoord (met toelichting) op deze vraag:

wat is jouw favoriete gedicht van Ingmar Heytze zélf? En vooral: waarom?

De twee leukste inzendingen worden beloond met een exemplaar van De Veertig van Heytze, uit te reiken tijdens de presentatie op 2 februari. En je mag je favoriete gedicht ter plekke komen voordragen!

Stuur je antwoord uiterlijk 31 januari a.s. naar info@savannahbay.nl. Winnaars krijgen 1 februari bericht.

 

Expositie "Notes to my father" tijdens Midzomergracht

Ter gelegenheid van het Midzomergracht Festival exposeert fotograaf Marijn Kuijper bij ons werk uit zijn project 'Notes to my father'. Marijn Kuijper is fotograaf en heeft een voorliefde voor het vertellen van kleine en intieme verhalen. In ‘Notes to my father’ onderzoekt Marijn de connectie tussen hem en zijn vader.

Artikel Amatmoekrim in Indisch Anders

Naar aanleiding van het Tong Tong festival schreef Marischka een artikel over het nieuwste boek van Karin Amatmoekrim; Tenzij de vader. In dit boek gaat de schrijfster op zoek naar de identiteit van haar afwezige vader, door verhalen en mythen rond deze bekende Surinaamse figuur te verzamelen en eigen te maken.

Midzomergracht Festival

 Ons favoriete festival staat weer voor de deur! Tijdens Midzomergracht zetten wij onze roze kant maar al te graag in het zonnetje en staat de winkel in het teken van onze LHBT-selectie.

Spannende Boeken Weken

Van 9 tot 30 juni zijn het weer de Spannende Boeken Weken in de boekhandel.
De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer, die door The Times ‘een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’ wordt genoemd, schreef het Geschenkboek bij de Spannende Boeken Weken.

 

International Literature Festival Utrecht 2017 11 t/m 13 mei

Komend weekend is het ILFU weer in de stad! Dit maal is het oude postkantoor omgeruild voor de zalen van TivoliVredenburg. Grote, gevestigde namen en nieuwe, veelbelovende auteurs uit binnen- en buitenland passeren de revue; Graham Swift, Nelleke Noordervliet, Herman Koch, Pierre Jarawan, Mary Costello, Hanna Bervoets, Nino Haratischwili, Johan Harstad, Suzanne Vega en vele anderen. Daarnaast worden Carson McCullers, Bob Dylan en Joni Mitchell in het zonnetje gezet met een programma rond hun oeuvre. Uiteraard zijn wij ook weer van de partij om de boeken van de sprekende en interviewende auteurs te verkopen.