Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Nieuws

 
 

Prijsvraag: wat is jouw Heytze-favoriet?

Naar aanleiding van de verschijning van de nieuwe bundel van Ingmar Heytze houden we een Heytze-prijsvraag.
Wat is jouw persoonlijke favoriete gedicht van Heytze?
Stuur ons jouw keuze in - met toelichting - en je maakt kans op een exemplaar van De Veertig van Heytze

Op zondagmiddag 2 februari presenteert Ingmar Heytze bij Savannah Bay zijn nieuwe bundel: De Veertig van Heytze. Geen nieuwe gedichten van hem zelf, maar een verzameling van zijn favoriete gedichten van andere dichters, met een uitgebreide toelichting van zijn keuze.

Benieuwd naar deze nieuwe bundel van Heytze? We mogen twee exemplaren weggeven. Stuur ons een antwoord (met toelichting) op deze vraag:

wat is jouw favoriete gedicht van Ingmar Heytze zélf? En vooral: waarom?

De twee leukste inzendingen worden beloond met een exemplaar van De Veertig van Heytze, uit te reiken tijdens de presentatie op 2 februari. En je mag je favoriete gedicht ter plekke komen voordragen!

Stuur je antwoord uiterlijk 31 januari a.s. naar info@savannahbay.nl. Winnaars krijgen 1 februari bericht.

 

Kookboekenweek 2018

Van 10 t/m 18 november is het Kookboekenweek! Ruim een week lang vieren we de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers: allemaal te zien, te proeven en te beleven.

Paul de Leeuw schrijft het Kookboekenweekgeschenk: Smaakmaker: ‘Bij wie crème fraîche in de aders vloeit.' Tijdens de Kookboekenweek krijg je het geschenk cadeau bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken.

Oktober Maand van de Geschiedenis!

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Het thema 'Opstand' inspireerde honderden musea en uitgeverijen om hun krachten te bundelen. De verre en recente geschiedenis zijn doordrenkt van opstand.

Afscheid van Gera

In september moesten we afscheid nemen, voor het eerst in de geschiedenis van Savannah, van een actieve vrijwilliger. Gera Plas was onze lieve, enthousiaste en vrolijke vrijdagmiddagdame, die ruim 4 jaar lang trouw iedere week kwam om dozen uit te pakken, bestellingen te verwerken en ons allemaal van leestips en hilarische verhalen te voorzien. Na een lange ziekte overleed ze op 19 september.

WINACTIE! '1001 vrouwen in de 20ste eeuw'

WINACTIE! 3 oktober verscheen een majestueus en belangrijk boekwerk: '1001 vrouwen in de 20ste eeuw'. Een prachtig overzicht van bekende en minder bekende vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, samengesteld door Els Kloek, verschenen bij Uitgeverij Vantilt, €39,50

Ons Boek van de Maand oktober!

ILFU 2018

In november 2017 werd Utrecht benoemd tot Unesco City of Literature. Om deze bekroning  te vieren komt er een internationaal literatuurfestival dat maar liefst twee weken zal duren.