Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Agenda

 
 

Indische levensverhalen ~ avond over het boek Antara Nusa

30 maart 2018 - 20:00 uur
Organisator: Savannah Bay
Locatie: Savannah Bay

Eind februari verscheen het bijzondere boek Antara Nusa - een boek met prachtige portretten in woord en beeld van tien oudere mensen met wortels in het voormalig Nederlands-Indië.
Tijdens deze avond vertellen de makers van dit boek - schrijver Yvette Kopijn en fotograaf Armando Ello - over de manier waarop zij met dit boek de oral history van voormalige kolonie Nederlands-Indië hebben willen aanvullen, vormgeven en doorgeven.

Het boek is gemaakt als onderdeel van het Nusantara Vertelproject.
Het project bestaat uit een boek, een serie filmpjes, een serie verhalensalons en een reizende tentoonstelling. Het boek vormt het beginpunt van dit vertelproject. Het omvat levensverhalen van tien vaste bezoekers van de soosmiddagen van Nusantara Amsterdam, opgetekend door schrijver en oral historian Yvette Kopijn.  Onder het motto 'delen is helen' zijn de interviews en fotoportretten niet alleen een weerslag van een soms amper bekende geschiedenis, maar vormen ze ook essentiële onderdelen van ons erfgoed.


Door de jaren heen is er heel wat geschreven over afwikkeling en verwerking van het einde van Indië. Opvallend dominant is daarbij de stem van de totoks [witte Nederlanders]. Dit boek wil de lezer een alternatief, meerstemmig perspectief aanbieden. Aan het woord komen ouderen van Indische, Molukse, Timorese, Indonesisch-Chinese en Surinaamse afkomst. Tezamen werpen zij steeds een ander licht op het ‘einde van Indië’: de periode van oorlog, Bersiap, dekolonisatie en gedwongen migratie naar Nederland.

Ook al stonden sommigen van hen in het verleden lijnrecht tegenover elkaar, in dit boek krijgt ieder de gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen en daar alsnog erkenning voor te vragen. Een boek over verlies, ontheemding en ontworteling, maar ook over veerkracht, moed en overlevingskunst. Met prachtige portretten door Armando Ello.
 

Entree E 7,50 incl. koffie en spekkoek 

Reserveren via mail.

Tickets online te bestellen hier in de webshop. 

Het boek (LM Publishers, E 29,99) reserveer of bestel je hier

Meer informatie via Marischka Verbeek.