Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Agenda

 
 

VoorjaarSalon

14 maart 2018 - 20:00 uur
Organisator: Savannah Bay
Locatie: Savannah Bay

In onze jaarlijkse VoorjaarSalon kun je luisteren naar en kennismaken met interessante auteurs en hun kersverse boeken.

In deze Boekenweek-editie zijn te gast: Joke Hermsen, Dean Bowen, Sanneke van Hassel en Jannah Loontjens.

Zij vertellen over hun nieuwste romans en poëzie en dragen daaruit voor.

Reserveer snel je kaartje, er is slechts beperkt plaats!

 

 

Dean Bowen
.deanbowen (1984) is dichter en performer. Hij is woonachtig in Rotterdam en op zoek naar de heiligheid van het alledaagse. Hij schrijft niet, maar kanaliseert een taal die in de ether drijft. In Bokman (2018) ontrafelt hij op magnifieke wijze zijn levensgeschiedenis en culturele erfenis, die zich op verschillende continenten afspelen. Hoe verhoud je je tot de culturele mechanismes in onze wereld die politiek en maatschappelijk aan alle kanten druk uitoefenen op het individu? Het gedicht is voor Bowen een democratische ruimte die meervoudigheid toelaat.

Kijk ook op Dean Bowen's website.

Joke Hermsen
Joke J. Hermsen (1961) studeerde filosofie en letteren in Amsterdam en Parijs en promoveerde in 1993 aan de Universiteit Utrecht. Ze is bekend van de romans Het dameoffer (1998), Tweeduister (2001) en De profielschets (2004). Daarnaast schrijft ze essays over kunst, literatuur en filosofie, waarvan haar essaybundels Heimwee naar de mens (2003) en Stil de tijd (2011) werden bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs.Naast het schrijven van essays, columns en proza, geeft ze lezingen en workshops over filosofische en maatschappelijke kwesties, literatuur en beeldende kunst. In 2018 verscheen Rivieren keren nooit terug, een melancholieke roman over liefde en dood, tijd en herinnering en de levenslust en verbeeldingskracht van de kindertijd.

 
 Kijk ook op Joke Hermsen's website

Jannah Loontjens
Jannah Loontjens (1974) is schrijver en filosoof. Ze doceert literatuurtheorie en literair schrijven aan ArtRZ en de Gerrit Rietveld Academie en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam als literatuurwetenschapper. In 2002 publiceerde Loontjens de dichtbundel Varianten van nu, daarna verschenen de dichtbundels Het ongelooflijke krimpen (2006) en Dat ben jij toch (2013). In 2007 debuteerde ze met Veel geluk als romanschrijver. In 2011 verscheen de roman Hoe laat eigenlijk, die enthousiast werd ontvangen en werd genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs, en in 2013 verscheen de essaybundel Mijn leven is mooier dan literatuur. Loontjens' meest recente boek Wie weet (2018) is een schitterende mozaïekroman waarin de schrijfster onze samenleving een spiegel voorhoudt. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, op de avond voor de grote protestmars ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo.

Kijk ook op Jannah Loontjens' website.

Sanneke van Hassel
Sanneke van Hassel (1971) studeerde Theaterwetenschap en Cultuurgeschiedenis in Utrecht. Ze debuteerde in 2005 met Ijsregen. Deze verhalenbundel werd geprezen om de licht absurdistische sfeer, de poëtische stijl en de aandacht voor details. In 2007 verscheen haar tweede verhalenbundel, Witte veder, waarvoor van Hassel de BNG Literatuurprijs kreeg. In 2010 verscheen haar eerste roman: Nest. In 2012 verscheen haar nieuwe verhalenbundel Ezels, gevolgd door Hier blijf ik in 2014. Van Hassel's nieuwste roman, Stille grond (2017), gaat over de wil goed te doen en de angst voor het onbekende.

Kijk ook op Sanneke van Hassel's website.

Entree incl. koffie/thee: E 12,50. Bestel hier in de webshop.

Donateurs, leden Awater/Djembé, Euphorion, Upas en CJP: E 7,5. Bestel hier in de webshop.

Reserveren kan ook via e-mail. 

Meer informatie over programma VoorjaarSalon via contactpersoon Marischka Verbeek.