Winkelwagen
Geavanceerd zoeken »
 
Webwinkel Actueel De Winkel Savannah's Stories Contact

Savannah's Agenda

 
 

De keuze van Ingmar Heytze ~ bundelpresentatie

02 februari 2014 - 15:00 uur
Organisator: Savannah's Sunday
Locatie: Savannah Bay

Ingmar Heytze, prominent lid van het Utrechts Dichtersgilde en Huisdichter van Savannah Bay, brengt binnenkort een nieuwe bundel uit: De Veertig van Heytze. Dit keer geen gedichten van eigen hand, maar zijn hoogstpersoonlijke selectie van gedichten van collega-dichters.

Op de zondagmiddag van de Poëzieweek komt hij enkele van deze favorieten voordragen, met toelichting van zijn keuze. 

Ook nodigde hij enkele mede-gildeleden uit om hún favoriete gedicht te komen voordragen. O.a. Alexis de Roode, Ellen Deckwitz, Onno Koster, Nanne Nauta, Peter Knipmeijer, Mark Boog zijn van de partij.

Prijsvraag: win de bundel!

Benieuwd naar de nieuwe bundel van Heytze? Stuur ons dan een antwoord op deze: wat is jouw favoriete gedicht van Ingmar Heytze zelf? En vooral: waarom?

De twee leukste inzendingen worden beloond met een exemplaar van De Veertig van Heytze, uit te reiken tijdens de presentatie op 2 februari. En je mag je favoriete gedicht daar komen voordragen!

Stuur je antwoord in vóór 31 januari a.s. naar info@savannahbay.nl. Winnaars krijgen 31 januari bericht.

 

De verre voorloper van de iPod heette KB Discomatic. Het was een draagbare jukebox van 22 kilo, waar veertig vinylsingles in pasten. Niemand minder dan John Lennon had een Discomatic, die hij midden jaren zestig meenam op tournee, om zijn favoriete muziek altijd bij zich te hebben. Wie ‘m moest dragen staat er niet bij.

Veertig liedjes. De uitgelezen selectie waar een van de grootste muzikale genieën van de vorige eeuw ‘s nachts naar luisterde in zijn hotelkamer, als hij wilde weten hoe een goed popnummer ook al weer klonk. De Discomatic bevatte Lennons muzikale geheugen, en de veertig plaatjes die hij ermee draaide vormden directe inspiratiebronnen voor nieuwe nummers.

Ingmar Heytze weet zeker dat elke kunstenaar, of het nu een gigant als John Lennon is of een lokale letterknecht, zijn eigen Discomatic heeft; de ultieme selectie van favoriete liedjes, gedichten, schilderijen, films, beelden, geluiden, composities, romans of foto’s die hem inspireren, en waar hij schaamteloos of besmuikt elementen uit vist om te gebruiken in zijn eigen werk. Iedereen die iets nieuws probeert te maken, bouwt willens en wetens voort op wat hij goed vindt in het werk van anderen.


De veertig van Heytze is een ultieme keuze uit alle poëzie die Ingmar Heytze heeft gelezen. Het zijn gedichten die volgens de dichter ‘soms zo mooi zijn dat ik weet dat ik het nooit zal kunnen, soms zo vreemd dat het me uitdaagt om zelf zoiets te proberen, soms zo herkenbaar dat ik bijna vergeet dat ik het niet zelf geschreven heb.’ Bij elk opgenomen gedicht schreef Heytze een toelichting, waarin hij op openhartige wijze vertelt hoe het betreffende gedicht in zijn hoofd weerkaatst.

Is poëzie ondoorgrondelijk? Niet als Ingmar Heytze je gids is en je zijn aanstekelijke blik mag lenen. De Veertig van Heytze verschijnt in januari 2014 op Gedichtendag. Uitgeverij Podium, gebonden, E 17,50.

Reserveer/bestel het boek alvast hier:
Kun je niet op de presentatie komen, maar wil je wel een gesigneerd exemplaar? Geef dat dan aan in het opmerkingenveld van je webshopbestelling!

datum: 2 februari 2014
tijd: 15.00 uur (tot 17 uur)
Plaats: Savannah Bay, Telingstraat 13, Utrecht
toegang: E 5,00 incl. koffie/thee, donateurs en leden SV Euphorion E 3,50

Reserveren via: info@savannahbay.nl of 030-2314410